segitomaria

 

 

Engedd, hogy csináljam, és megértem.” (Konfuciusz)

2015 december 17-én déli 12 órakor kerül sor a Hargita Megye Tanácsa pályázati támogatásával beszerzett oktatási segédanyagok átadása a Segítő Mária Gimnázium fizika, ill. kémia szaktermében.

Hargita Megye Tanácsa és a Segítő Mária Alapítvány jóvoltából sikerült olyan didaktikai eszközöket megvásárolni, amelyek megkönnyítik a tananyag  elsajátítását a felfedezés módszerével fizika- kémia szakórákon, valamint a szókincs játékos fejlesztését és rögzítését angol és német órákon. Amint ezt Konfuciusz is megfogalmazta, mindazt amit saját magunk próbálunk ki, sokkal könnyebben és hosszabb távra rögzül tudatunkban, megkönnyítve a megtanulandó tananyag elsajátítását.

Ezúton fejezzük ki köszönetünket a Hargita Megye Tanácsának és a Segítő Mária Alapítványnak, hogy lehetővé tette számunkra kísérleti eszközök, szemléltető eszközök, szókincskártyák, szókincsplakátok és szótárak megvásárlását, minek köszönhetően előreláthatóan jobb eredményekkel fognak diákjaink az előttünk álló tantárgy-, ill interdiszciplináris versenyeken résztvenni.