segitomaria

 

XIII. KÁRPÁT-MEDENCEI KÖZÉPISKOLÁS VEZETŐKÉPZŐ
Püspökfürdő – 2014. február 28 - március 2.

 

Nem volt annak pár hónapja, hogy megismertem jobban a Rákóczi Szövetséget és már alkalmam is nyílt arra, hogy elmehessek egy vezetőképzőre, Püspökfürdőre. Nagyon-nagyon jól telt.

Pénteken reggel indultunk autóbusszal Püspökfürdő felé Filipás Antónia társaságában és Pál László tanár úr kíséretében. Érkezésünkkor széles mosolyú arcok vártak a regisztrációnál, ahol sok új információval gazdagodtunk és mellesleg rákóczis polót is kaptunk, amit egykettőre már mindenki is viselt a résztvevők közül.

A megnyitó után lelkes táncház vette kezdetét, ahol nagy meglepetésünkre felcsíki néptáncot tanítottak, bár ez nekünk nem okozott nagy próblémát, hiszen ezt a táncot mi a kisujjunkból ráztuk ki könnyedén. Szombaton érdekes kis előadásaink voltak: Kémenes Lóránt Tür (Fejér megye) plébánosa a szorványban élő magyarságról tartott előadást, majd őt követte Kisida Elek orvosprofesszor.

A délután folyamán, ami nem maradt napsütés nélkül, megismerhettük Nagyváradot, még versenyeztünk is a csoportokban, hogy a kérdőívet, amelyet kaptunk, ki tudja a legtökéletesebben kitölteni Nagyváradról. Mivel egy wellnes szállódában voltunk, nem maradhatott el a wellnesezés sem. Úgy gondolom, hogy a rendezők kitették szívüket-lelküket, hogy mi ilyen jól tudjunk szórakozni és együtt lenni, sok új barátot szerezni.

Vasárnap délelőtt megvolt az utolső előadásunk is Raffay Ernő történész előadásában, majd délkor már azon kaptuk magunkat, hogy autóbuszunkkal már hazafelé tartunk. Úgy gondolom, hogy egy olyan eseményen vettünk részt, amely által töltődtünk, identitásunk erősödött, és kedvet adott ahhoz, hogy újra meg újra elmenjünk hasonló rendezvényekre. Köszönjük a lehetőséget a szervezőknek és végül, de nem utolsó sorban kísérőtanárunknak, Pál László tanárúrnak.

Csiszer Katalin, X.B.