Bolyai Matematika Csapatverseny – nemzetközi döntő

2024. június 29-én Budapesten, a Baár-Madas Református Gimnáziumban zajlott a Bolyai Matematika Csapatverseny nemzetközi döntője. A vetélkedőre öt országból -Ausztriából, Magyarországról, Németországból, Romániából (Erdélyből) és Szerbiából jutottak tanulók.

Azok a négytagú csapatok vehettek részt a döntőn, akik az országos szakaszon első helyezettként megfelelő pontszámot értek el. Hargita megyében ez három csapatnak sikerült: a Segítő Mária Római Katolikus Gimnázium VI-os, a Petőfi Sándor Általános Iskola VIII-os és a Márton Áron Főgimnázium X-es csapatának, akiket Pál Olga és Császár Sándor felkészítő tanárok kísértek.

A versenyen öt olyan (nehéz) logikai feladatot kellett a csapatnak egy óra alatt közösen megoldania, melyeknek több megoldása is lehetett. Mindhárom Hargita megyei csapat jól szerepelt. A mi hatodikosaink, a Magenta négyes (Bodor Nóra-Mária, Bálint Harmat-Réka, Csomortáni Bernadett Csenge, Iacob Tibor) a harmadik helyezett, a VIII-os csapat első, a tizedikes szintén 3. lett.

Nagyon örültünk a nagyon erős mezőnyben elért 3. díjnak, hisz sokat készültünk. Utazásunk költségeit a három iskola alapítványai állták. Köszönjük szépen!

Császár Sándor, matematikatanár

Vissza