Múlt és mi VI.o.

Múlt és Mi

Tekintettel a március 15-i ünnepkörre, az osztályunk Iskola másként hetének a Múlt és Mi elnevezést választottuk. Ennek megfelelően első nap, azaz hétfőn a csobotfalvi levéltárba látogattunk el. Gyalog mentünk és még mielőtt megérkeztünk volna a levéltárba, a csíksomlyói Kegytemplomban Máriához tovább »

Amikor minden másként volt IX.A

Amikor minden másként volt

Az idei tanévben a Segítő Mária Gimnázium az Iskola másként hetet március 11-15. között szervezte meg. Igyekeztünk tartalmas programokat kínálni a diákok számára, amelyben ezúttal helyet kaptak a minden évben sorra kerülő nagyböjti lelkinapok, emellett volt benne beszélgetés, kirándulás, közösségépítés tovább »

Kastélytúra-Vargyas

Kastélytúra

Idén iskola másként héten osztályunk egy kastélytúrán vett részt. Március 13-án és 14-én Háromszéket és környékét jártuk be, a ránk maradt épített örökség után kutatva. Olyan kastélyokba volt alkalmunk ellátogatni, amelyek Erdély történelmének titkait tartogatták számunkra. Megismerkedhettünk az egykori fejedelmi tovább »

Fenn a hegyen

Fenn a hegyen…

Az iskola másként héten hétfőn és kedden kirándultunk az osztállyal Hargitafürdőn. Bár az idő nem igazán kedvezett a szabadban való időtöltésre, az Úz Bence menedékházban mégis tartalmasan élhettük meg ezt a két napot. Hétfőn, ebéd után egy közös társasjátékkal indítottuk tovább »

Beporzók1

Beporzók napja

Amikor az oszi feldobta – egyik biológiaórán –  a beporzó napos ötletét, nekünk egyből felcsillant a szemünk! Az osztályunk három csapatra oszlott, és nekiláttunk a munkának. Mindegyik csapat egy adott korosztályra próbált fókuszálni, így tudtunk végül I-II., III-IV. és V-VI. tovább »

XII.C_2023-2

Zöld hét – fenntarthatóság és ökológia

Gimnáziumunk diákjai számára okt. 9-13. között szerveztük meg a Zöld hetet. Hétfőn szentségimádással egybekötött búcsúnk volt, így a teremtésvédelem ügyét vittük a Jóisten elé. Kedden és szerdán az osztályfőnökök vezetésében mindenki túrázott vagy olyan tevékenységeken vett részt, amely valamilyen szinten tovább »