CseLen 2024-4

XIX. CseLen

A 126. Kájoni János cserkészcsapat volt a Csík körzeti CSELEN, azaz a cserkész lelkinapok házigazdája, melyet mintegy 110 résztvevővel, 2024. március 23-24-én szerveztünk meg a Segítő Mária Kollégiumban. E cikket utólag szerkesztve – írhatom, hogy a rendezvény elképzelésen felül jól tovább »

Tanyázás 2024-6

Csapatépítő napok – tanyázás

„A vakációban,  miért nem hagyod békén a gyermekeket?” – kérdezte egyik barátom.„Nem zavarom én őket, mind önként, szabadon jönnek. Meghirdetem, megtervezzük, s aki akar jön, aki nem az nem. Kész.” – mondtam. Nos, örömmel mondhatom, hogy a 80 aktív cserkészből tovább »

Cserkész közgyűlés 2024-3

Új cserkésztisztünk van!

A 2024-es tavaszi közgyűlés alkalmával, február 10-én, Sepsiszentgyörgyön adták át a Romániai Magyar Cserkészszövetség vezetői, a 2022-23-as cserkészidényben képzést végző segédtiszteknek a képesítésjelvényeket. Az ünnepélyes alkalmon, melyen dr. Kerekes László segédpüspök atya is részt vett, csapatunk tagja Kristály Eszter kapta tovább »

Egyes-kő túra 2024-3

Egyes-kő túra

Január 26-27-én ismét részt vettünk a körzeti téli túrán, az Egyes-kőnél. A nagyobbak már este kimentek, a fiatalabbakkal reggel indultunk neki a hegynek. Nagyon jó időt kaptunk. Alig volt -5 C fok, s enyhén havazott, amit erőst különlegesnek tartok. Hogy tovább »

Betlehemi békeláng 2023-3

Cserkészeink Linzben a betlehemi lángosztón

Az idei betlehemi békeláng elhozataláért a Csík-körzet cserkészei voltak felelősök. Az 50 fős csapat szerda este indult útnak, akikhez mi is csatlakozhattunk. A fontos feladat előtt még volt időnk egy kicsit szórakozni is. Csütörtökön a budapesti Aquaworldben tudtuk kipihenni az tovább »

12 hónap 12 éjszaka kihívas 2023-2

12 hónap-12 éjszaka kihívas

Iskolánk cserkészcsapata benne van egy nemzetközi cserkész kihívásban, melynek neve 12 hónap-12 éjszaka. Ez egy először 2018-ban meghirdetett „Első Cserkész Challenge”, ami a Yorkshire Challenge és a Westclif-On-Sea cserkészcsapat Viking kihívása alapján készült. A program meghirdetője az esztergomi 14. sz. tovább »

Cserkész toborzás 2023

Cserkész toborzó

2023. szeptember 15-én került sor az újoncok toborzására, ami kicsit rendhagyóbb lett, mint ezelőtt. Próbáltuk interaktívabbá, személyesebbé és érdekesebbé tenni ezt az eseményt, ezért egy rövid kerettörténetet is kitaláltunk neki, mégpedig a Hupikék Törpikékre alapozva. Amikor megérkeztek az 5. és tovább »

Csapattábor 2023-12

Csapattábor

2023-as csapattáborunk augusztus 1-5. között zajlott Libán-tetőn, azaz „a Dzsungelben”, ugyanis keretmesénk A dzsungel könyve volt. Helyszínünk, a libán-tetői cserkészház, tökéletes helyet biztosított a Gyűlés sziklájának (nagy rét, sziklák, jól felszerelt kis házikó), barlangjainknak (sátorhelyek), és a patak is a tovább »

Téli-tanyázás 2024-4

Téli tanyázás

A 2023-as téli tanyázást a 104-es Ady Endre cserkészcsapattal közösen szerveztük meg. Emiatt az első nap az ismerkedésről, bemutatkozásról, a terep felméréséről, és a keretmese megismeréséről szólt. A Jégkorszak című film alapján erre esett a választás mint a tábort körbefogó tovább »

Téli cserkész portya 2023-1

Téli cserkész portya

Korábban megterveztük a januári túránkat, ami úgy nézett ki, hogy az enyhe idő miatt nem is lesz nehéz, de nem úgy lett, ahogy elképzeltük, mert a hétvégére lehavazott, s kissé hideg is lett. A kissé zord időjárás ellenére azonban bevállaltuk, tovább »

Betlehemi békeláng továbbadása 2022-1

Betlehemi békeláng továbbadása

Folyó év december 18-án immár huszadik éve vettünk részt a betlehemi békeláng továbbadásának mozgalmában. Csapatunk tizenöt tagja ez évben is társult a csíki cserkészekhez, hogy a betlehemi születés templomból Európába, Bécsbe elhozott lángot eljuttassuk a Csík környéki falvakba. Utunk a tovább »

CSVELE 2022-3

Cserkész VEzetők LElkinapja

„Annak a prédikátornak, aki állandóan azt hangoztatta, hogy építsük be Istent az életünkbe, a Mester ezt mondta: Ő már ott van. A mi feladatunk az, hogy észrevegyük.” (Anthony de Mello)Ezen idézet szellemében 2022. dec. 3-án a 18. alkalommal ültünk össze tovább »