Csapattábor

2023-as csapattáborunk augusztus 1-5. között zajlott Libán-tetőn, azaz „a Dzsungelben”, ugyanis keretmesénk A dzsungel könyve volt. Helyszínünk, a libán-tetői cserkészház, tökéletes helyet biztosított a Gyűlés sziklájának (nagy rét, sziklák, jól felszerelt kis házikó), barlangjainknak (sátorhelyek), és a patak is a közelünkben csordogált.

Résztvevőink, a törpedisznók, mongúzok, óriásmókusok, majmok, és mindenféle állatok rengeteg különleges és kihívással teli helyzetben találták magukat. Például Mauglit elrabolták a majmok, a samponjáért pedig a zetelaki gátig mentünk. Nem kockáztathattuk meg, hogy elhulljon az összes haja a kis békának! A gátnál rendkívül jól éreztük magunkat: ki pihent, ki pedig nyakig vizes volt a Cőjétől, amit egy cseppet sem bántunk a hőségben! Ezen programok mellett nemezeltünk, rohampályán vettünk részt, sétáltunk egy meseerdőben, és sokat játszottunk!

Amíg mi önfeledten szórakoztunk, 4 cserkésztestvérünk sikeresen teljesítette a Három sastoll próbát, ami egyáltalán nem volt könnyű nekik, így gratulálunk nektek! Bizonyították, hogy egy ember igenis képes arra, hogy egy napig ne beszéljen, egy napig ne egyék, és egy éjszakát a csapattól távol, egyedül töltsön. Az önuralom és önismeret igazi megmérettetése volt ez.

Szombaton, mely táborunk utolsó napja volt, Spiri atya szentmiséjén vettünk részt szüleinkkel együtt, utána pedig az újonc cserkészeink tettek fogadalmat, akiket szeretettel fogadtunk be. Azt hiszem, mindannyiunk nevében beszélhetek, ha azt mondom, ez a tábor is egy felejthetetlen élmény volt!

Csibi Teréz, őv., X. C

Vissza