Cserkész toborzó

2023. szeptember 15-én került sor az újoncok toborzására, ami kicsit rendhagyóbb lett, mint ezelőtt. Próbáltuk interaktívabbá, személyesebbé és érdekesebbé tenni ezt az eseményt, ezért egy rövid kerettörténetet is kitaláltunk neki, mégpedig a Hupikék Törpikékre alapozva.

Amikor megérkeztek az 5. és 9. osztályosok, már beöltözve vártuk őket, és kezdetét vette a bevezető jelenet, amiben a törpök elmondták, hogy egy bájital miatt, amelyet Hókuszpók adott nekik, felejteni kezdtek, s már tényleg haszontalannak érezték magukat. Szerencsére elmondtunk közösen egy varázsigét, amely mindenkinek eszébe juttatott egyetlen egy dolgot az életéből.

Forgók során, ahol mindegyikünk bemutatta röviden azt az egy emlékezetes dolgot az újoncoknak, ők megismerhették a 126. Kájoni János cserkészcsapat történetét, az értékrendünket, az eddigi közös élményeinket, és a legvégén nekünk is segíteni tudtak abban, hogy emlékezzünk, s meggyőzzük Hókuszpókot, hogy nem is vagyunk haszontalanok.

Miután mindenki végigment az összes állomáson, ismét összegyűltünk, és sor került a záró jelenetre: elfogtuk Hókuszpókot, Szia-Miaut, és visszatértek hozzánk nem csak az emlékeink, de Törpapa is, majd egy játékkal zártuk az eseményt.

Csapatunkban évente hagyományos ez az alkalom, nagyon sokat készülünk, nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy igazán hitelesen adjuk át, miért is jó cserkésznek lenni, és igazán reméljük, hogy az idei újoncok, akik velünk tartanak ebben a kalandban, a saját bőrükön tapasztalják.

Köne Tímea, őv., XII. B

Vissza