Csapatösszerázó Balánbányán

Január utolsó hétvégéjén iskolánk Diáktanácsa az éves csapatösszerázón vett részt. Az elnökség és a tanács tagjai is újoncoknak számítottak, ezért létfontosságú volt ez a kirándulás, melynek úticélja Balánbánya volt. A csapat egyik fele vonattal jutott el Csíkszentdomokosig, majd onnan Pál László tanár úr segítségével ért oda, míg a másik felét a tanár úr a helyszínre vitte a mikrobusszal.

Odaérvén a helyszínre először a lányok nekiláttak főzni, amíg a fiúk a fát és a ház hőmérsékletét intézték. Este egy rövid köszönetnyilvánításon vettünk részt. Megköszöntük a végzős diáktanácsos diákok munkáját egy torta átadásával, ami mindenkinek ízlett. Ezenkívül rengeteg időt töltöttünk együtt változatos programokon: jövőbeli programterveket beszéltünk át, társasoztunk, turáztunk. Mindezek közben rengeteget nevettünk, a hangulat mindig a legjobb volt. Fontos témákról is beszéltünk a kirándulás keretében, legfőképp a diáktnácsos élet, illetve a munka jó és rossz oldaláról. Ezeken az alkalmakon felszakadtak köztünk a korkülönbségek, mindenki egyenértékűen vett részt mindenben. Számos emléket szereztünk ezeken az alkalmakon, jobban megismerhetük egymást és természetesen a tanár urat is.

Számomra egy jó élmény marad ez a kirándulás, mivel ez volt az első diáktanácsos kirándulásom és egy kiváló alkalom volt kicsit kiszakadni a szürke hétköznapok lehangoló valóságából. Büszke vagyok, hogy mindenki jól érezte magát és egy ilyen családias közösség része lehetek. Már alig várom, hogy újra együtt lehessünk és újra kiránduljuk, ezzel még jobban összekovácsolni ezt a számomra nagy családot jelentő közösséget.

Kolozsi Bence, diáktanácselnök

Vissza