XIII. Gimisztár

2024. május 28-án került megrendezésre iskolánk tehetségkutató versenye, viszont az elmúlt évekkel ellentétben nem Gimisztár, hanem ”GimiGála” nevet kapta, hiszen idén a tehetségkutató műsor után egy bálos mulatságot is rendeztünk. A versenyzők továbbra is 3 kategóriában mutathatták meg tehetségüket, pontosabban: slam poetry, tánc és ének-zene. Az értékelésben segítségünkre volt: slam poetry kategóriában Dr. Pap Levente, a Sapientia Csíkszeredai Karának dékánhelyettese; tánc kategóriában Kis Réka, az Erdélyi Hagyományok Háza csíkszeredai irodavezetője; valamint ének-zene kategóriában Gáspár Henrietta, a Nagy István Művészeti Középiskola 12-es zene szakos diákja.

Bemondói szerepet Bodor Bernadett és Imets Dávid töltötte be, akik csodálatosan teljesítettek, csakúgy mint a versenyzőink. Ének/zene kategóriában a 3. helyet Szász Orsolya, a 2. helyet Fodor Szilvia, Fülöp Anita és Szabó Huno trió, illetve Szőcs Szilárd, az 1. helyet pedig Kalányos Emma és Paraditza Mária nyerték meg. Különdíjat kapott slam poetry kategóriában Albert Boróka, tánc kategóriában 2. helyet Farkas Anita, 1. helyet Bíró Balázs és párja, Kurkó Márta nyerték. Mindenkinek gratulálunk, büszkék vagyunk mindenkire, mindannyian nagyon szuperek voltatok!

A tehetségkutató után következett eseményünk gála része, ahol zenét és jó hangulatot Péter Zalán biztosította, és azt hiszem, minden résztvevő nevében elmondhatom, jól éreztük magunkat, jó nagyot táncoltunk, és alig várjuk a következő ilyen alkalmat.

Köszönetet szeretnénk mondani Csíkszereda Város Önkormányzatának, a Segítő Mária Alapítványnak és minden támogatónknak, hogy támogatták rendezvényünket. Isten fizesse!

Andrieș Nikolett, diáktanácsos

Vissza