Hermann Ottó biológia verseny

Idén második alkalommal vettünk részt Kolozsváron a XXXIV. Herman Ottó Kárpát-medencei Biológia verseny erdélyi fordulóján, mely eredetileg egy magyarországi verseny, amit a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem szervez meg nálunk, Erdélyben. Idén is nagyon sok diák vett részt (134 tanuló 29 iskolából) ezen a színvonalas vetélkedőn, és büszkén jelentjük, hogy a mi nyolc diákunk közül haton tértek haza helyezéssel.

Természetesen maradt időnk várost nézni, a Zoológia múzeumban rácsodálkozni a gyűjteményre, a Viváriumban kígyót simogatni, a színházban megnézni a híres Orwell-regény alapján készült Állatfarm című darabot, és végül a Beporzók napi interaktív tevékenységsorozatra is bekukkintottunk, melyet 2018 óta minden évben közösen megszervez a BBTE Biológia-Geológia kar, a Taxonómia és Ökológia Intézet, a Magyar Biológiai és Ökológiai Intézet, az Állattani Múzeum, a BÖSZ – KMDSZ Biológia-Ökológia Szakosztály és a NECC – Nature Education Community Center Macalik Kunigunda vezetésével.

Köszönjük szépen a Segítő Mária Alapítványnak a támogatást, a szülőknek pedig a bizalmat! A gyerekek nagyon szépen teljesítettek, és Borbáth Eszterrel nagyon izgatottan várjuk a magyarországi döntőt, mely a Fertő-Hanság Nemzeti Parkban lesz megrendezve.

A VIII. osztályosok eredményei:

Különdíjasok: Bogos Balázs, Darvas Brigitta-Helga, Tánczos Gergő és Tőke Benedek

III. díjazott: Gergely Kincső-Beáta

I. díjas: Borbáth Eszter

Tímár Rita, biológiatanárnő

Vissza