XIV. Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenye

Idén tizennegyedik alkalommal szervezte meg a kolozsvári Babeş–Bolyai Tudományegyetem (BBTE) Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézete a Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenyét. A verseny három fordulós volt, amiből az első kettőt online, a harmadikat, a döntőt idén Kolozsváron szervezték meg. A közel 150 résztvevő középiskolás közül válogattak azon 48 diák közé, akik eljutottunk a kolozsvári döntőbe. A verseny első két fordulóját egy piackutatási probléma képezte, az elődöntő/döntő pedig egy összetettebb vállalatvezetői probléma megoldását feltételezte.

Idén az Ortoprofil (orvostechnikai eszközöket gyártó és forgalmazó) cég esetleírását tanulmányozva különböző gazdasági kihívásokra kellett megoldásokat keresni, amelyeket vállalatvezetőkből és gazdasági szakemberekből álló zsűrinek mutatott be és védett meg a csapat.
A Ladó Nóra, Zsók Gabriella és Fazakas Örsből álló XI. C-s csapat kiváló munkával győzte meg a szakmai zsűrit innovatív megoldásaikkal és jutott be a legjobb négy csapatba, dicséretet szerezve. Felkészítő tanáruk: Kolumbán Magda.
Köszönjük mindenki tamogató érdeklődését!

Kolumbán Magda, társadalomtudományok

Vissza