XVIII. Isten kezében – versmondó verseny

2023. október 9-én, iskolánk búcsúünnepén XVIII. alkalommal tartottunk versmondó versenyt, versünnepet az iskolánkban. Idén 36 versmondó vállalta, hogy választ egy 20-21. századi istenes verset és előadja társai előtt. A versmondásokat idén is két kategóriában (IX-X., XI-XII.) díjazta a zsűri, melynek tagjai: Farkas Ibolya nyug. magyartanárnő, Tikosi-Tompos Judit magyartanárnő, Ferencz Katalin magyartanárnő, iskolánk egykori versmondója és Szőcs Szilárd, az Aranka György országos versmondó verseny díjazottja.

Díjazottaink:  

IX-X. évfolyam: I. Lázár Éva (X. C), II. Kedves Bálint (X. B), III. Bodor Bernadett (IX. C), dícséret: Timár Anett (X. C), Bíró Balázs (X. B), Tankó Beáta (IX. A)

XI-XII. évfolyam: I. Bajkó Anna (XI. A), II. Becze Gellért (XI. A), III. Dávid Viola (XII. A), dícséret Sánta Emőke (XII. A)

Ahogyan Farkas Ibolya iskolánk nyugalmazott magyartanárnője fogalmazott a kiértékelőn: “Ezekben a versekben a végtelen örökkévaló Isten és a mulandó ember kapcsolata tárul fel. A kapcsolat formája, minősége eredményezi a tartalmi, hangulati sokszínűséget. Erről a gazdag RÉTRŐL hozott a 36 versmondó egy tarka csokrot. Örvendetes, hogy három versmondó a saját versét hozta.

        Miért olvassunk verseket?
Ha nagyon fáradt, szétesett vagy, végy a kezedbe egy verset, csendesedj el, és felfrissülsz, önmagadra és Istenre is rátalálsz.”

A rendezvény támogatója: Csíkszereda Város Önkormányzata, Communitas Alapítvány, Segítő Mária Alapítvány.

Bogos Róbert, magyartanár

Vissza