banner

Vallás képességvizsga eredményei

Vallás képességvizsga szóbeli és írásbeli eredményei. Megjegyzés: ezek nem a végleges eredmények, szükségesek a VIII-os vizsgaeredmények a bejutási média kiszámításához!

banner

V. osztályba felvételizők eredményei

A mellékelt rangsor alapján az első 26 tanuló számít bejutónak. Akik nem nyertek felvételt, a holnapi- csütörtöki nap folyamán kiveszik iratcsomóikat a gimnázium titkárságáról 9-12 óra között. Számukra fontos, hogy jelezzék jelenlegi általános iskolájuknak visszairatkozási szándékukat. Jelenlegi iskolájuk szükségszerűen vissza kell vegye tovább »

banner

Hittan képességpróba tudnivalói

VIZSGANAP: 2024. május 21., KEDD Érkezés: 7:30, Gimnázium város felőli épületszárny (Márton Áron utca 80. szám), majd helyek elfoglalása a vizsgatermekben a kifüggesztett beosztás szerint: Vizsga: 8:00 órától A KÉPESSÉGVIZSGA két próbából áll: 1. ÍRÁSBELI PRÓBA – Hittan- ismeretek ellenőrzése  – tovább »

banner

Beiratkozás az V. osztályba

Megjelent a 2024/2025 tanév 5. osztályába történő beiratkozás módszertana. Az iratkozási tudnivalók megtalálhatók a csatolt dokumentumokban.Szeretettel várjuk!

A magyar költészet napja IX.B 2024-7

A dallá érlelt költészet

Dante nagycsütörtökön indítja nagy utazását. Nekünk más jellegű folyamat, ha úgy tetszik utazás indítását hozta az idei nagycsütörtök. A magyar költészet napja, minden évben, 1964-től, április 11.-én (József Attila magyar költő születésnapján) megrendezendő ünnepnap. A ,,Segítő Mária” Római Katolikus Gimnáziumban tovább »

Költészet napja 2024-3

Költészet napja

Csak az olvassa versemet,ki  ismer engem és szeret,mivel  a semmiben hajózs hogy mi lesz, tudja, mint a jós, mert álmaiban megjelentemberi formában a csends szívében néha elidőza tigris meg a szelíd őz.    József Attila: (Csak az olvassa…) Április 11-én iskolánkban tovább »

Reneszánsz-tánc 2024- 2

Reneszánsz tánc

Egy hétfő este, egy táncpróba és sok nevetés. A magyaróránk témája a reneszánsz világba vezetett be minket, így jött az ötlet, hogy ellátogassunk Ványolós András és felesége Orsolya reneszánsz táncműhelyére. Ha már megyünk, akkor az évfolyamot is érdemes mozgosítani, hisz tovább »

Jövönkért imádkoztunk

Jövőnkért imádkoztunk…

„Higgy abban, amiért imádkozol!” Az idei Iskola másként héten március 14-én délután  az oszink vezetésével nyolcan, XII. teológia osztályos végzős diákok rádiózáson vettünk részt a Mária Rádió stúdiójában Csíksomlyón. Nagyböjt lévén, fiatalok keresztútját imádkozhattuk. Többen most vettünk részt életünkben először tovább »

Lázár Ervin felolvasómaraton 2024-1

Lázár Ervin felolvasómaraton

 „A világban mindenkire rá van bízva valami. Valami nagyon fontos.” Lázár Ervin: Az élet titka 2024. március 5-én, 16. alkalommal került sor a Kájoni János Megyei Könyvtár által szervezett Nemzetközi Felolvasómaratonra. Idén Lázár Ervin írásaiból olvastunk, ezáltal csatlakozva az országhatárokon tovább »

A magyar széppróza napja 2024-3

A magyar széppróza napja

Csíkban „A fák magukhoz húzzák az esőt” – találkozás a magyar széppróza napja apropóján A Magyar Írószövetség kezdeményezésére 2018 óta ünnepeljük a magyar széppróza napját február 18-án, Jókai Mór születésnapján. Ennek apropóján 2024. március 4.-én iskolánkba látogatott Zsidó Ferenc (erdélyi tovább »