Márton Áron megemlékezés 2024-2

Megemlékezés a csíkszeredai Márton Áron emlékműnél

Boldogemlékű Márton Áron püspök atya püspökké szentelésnek 85. évfordulója alkalmából, a Segítő Mária Kollégiumban lakó 120 diákkal és nevelőkel egy rövid megemlékezést tartottunk Csíkszereda főterén, a Márton Áron emlékműnél, 2024. február 12-én. Röviden ismertettem a nagy püspök életének fontosabb eseményeit, tovább »

Kolbászfesztivál 2024-XI. A-2

Hogy készült a gimnazista kolbász?

A hétvégén a X. A diákjai egy rendhagyó osztályprogramon vettünk részt: kolbásztöltő versenyre neveztünk a Csíkszentmiklóson 11. alkalommal megrendezett Kolbászfesztiválra. Az esemény rengeteg meglepetést tartogatott számunkra. Lehetőségünk nyílt olyan tapasztalatszerzésre, amiben mostanig – osztályként – biztosan nem volt részünk. Hogy tovább »

banner

Felvételi tájékoztató a IX. teológia osztályba

Tisztelt Szülők! Kedves Nyolcadikosok! A 2024. január 22-én megjelent 60/22.01.2024-as számú Minisztériumi átirat értelmében iskolánkba a 9. Teológia osztályba történő felvételi a KÉPESSÉGVIZSGA két próbából áll: 1. Szóbeli próba Ez a mozzanat kizáró jellegű. Eredménye lehet elfogadott/visszautasított, azaz ADMIS/REPSINS minősítés. tovább »

Szép Fehér Annácska

Márdirosz Ágnes balladajátéka

2024. január 15.-én, a Márton Áron Főgimnázium előadótermében a XI. B és C osztályosok egy különleges balladajátékon vehettünk részt Györgypál Enikő magyartanárnő jóvoltából. Márdirosz Ágnes, a Csíki Játékszín színészének önálló produkcióját, a Szép Fehér Annácskát láthattuk, amely mélységekig belevitt a tovább »

fogorvosi rendelő

Fogorvosi rendelőnk nyílt

Január 16-án iskolánkban elindult a fogorvosi szolgáltatás. A Csíkszereda Önkormányzata által kezdeményezett projekt eredménye egy teljesen új fogorvosi székkel ellátott modern rendelő. A megelőzésben, szűrésben és rövidesen remélhetőleg egyes sürgősségi esetek ellátásában iskolánk egykori diákja, Dr. Imre Botond fogorvos és asszisztense, Domokos Ildikó áll rendelkezésünkre. tovább »

Cipősdoboz akció 2023-4

Cipősdoboz akció

A Segítő Maria Római Katolikus Gimnázium az idén is megszervezte a cipősdoboz akciót. Ebben az évben több mint 300 névre szóló ajándék készült el, amelyek a Hargita Megyei Gyermekvédelem, Szociális Otthon, a Manó Tanoda, a Baba Mária ház, valamint az tovább »

Zenevarázslat Várnagy Andreával 2023-3

Zenevarázslat Várnagy Andreával

Felejthetetlen hangulatú adventi zongorakoncertnek örülhettünk 2023. december 15- én. Iskolánk vendége volt Várnagy Andrea, Liszt Ferenc- díjas zongoraművész és lánya Farkas Lili. A versek és lélekszépítő gondolatok közé bújtatott négykezes zongoraművek abba a világba vezettek bennünket, amely  Claude Debussy zeneszerző szerint tovább »

Ajándék laptopok átvétel2

Szent Miklós szellemisége ma is él

Örömhír, hogy ma is vannak jótevők, kik tetteikkel Istenre mutatnak. Köszönetként írom ezt a rövid beszámolót, annak kapcsán, hogy nagyértékű ajándékot kapott iskolánk november végén a csornai apáttól, Fazakas Zoltán Márton atyától. A Szent Ágoston plébánián voltam egy megbeszélésen az tovább »

a magyar nyelv napja 2023-6

A magyar nyelv napja

November 13.-án a magyar nyelv napját ünnepeljük. Ezért mi, a Segítő Mária Gimnázium XI. B osztálya, a magyartanárnőnk, Györgypál Enikő segítségével egy kis előadást tartottunk  iskolánk diákjainak, tanárainak.  Az első feladatunk az volt, hogy gondolatokat kellett írnunk  a magyar nyelvről tovább »

Önismereti hétvége 2

Önismereti hétvége

2023. november 10-11. – Önismereti hétvége a Segítő Mária Gimnázium diákjai számára Az egészség feltételei között kiemelten fontos a mentális, érzelmi kiegyensúlyozottság. Nem könnyű felnőttként sem, annál nehezebb középiskolásként hatékonyan és megelégedetten élni a számos, életszakasszal együtt járó és társas tovább »

Iskolakert 6

Iskolakert

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani Csíkszereda Város Önkormányzatának az anyagi támogatásért, mely összeget az iskolakertre fordítottuk. Már a Zöld hét során használtuk azokat a kerti szerszámokat, melyeket a pályázati összegből vettünk iskolaudvar rendezés, fametszés és ágyás rendezés során. Ezen kívül nemrég tovább »