Püspök atya látogatása

Május elejétől Csíkszereda környékén több településen megtörtént a bérmálás szentségének kiszolgáltatása. Több diákunk felkészült, és kérte a Szentlélek szentségének kiszolgáltatását, ki – ki a maga egyházközösségében. Több helyen résztvettem ezeken az ünnepélyes alkalmakon, és örömmel láttam, hogy diákjaink is kérik a keresztény nagykorúság szentségének kiszolgáltatását, a Szentlélek ajándékait.

Időközben megfogalmazódott bennem, hogy  megkérdezem a segédpüspök atyát, hogy nem jönne-e el hozzánk a Kollégiumba egy kis találkozóra a diákokkal. Kérdésemre szívesen, örömmel mondott igent, így május 11-én este a szépvízi bérmálás után eljött hozzánk esti imára. Úgy gondoltam, hogy a májusi ájtatosság után egy negyed órácskát lesz velünk, de ez majd egy órás együttlét lett.

Dr. Kerekes László püspök atya nagy derűvel, nyitottsággal beszélt magáról, a püspökségéről, a bérmálási élményeiről, a tanulmányairól, a cserkészetről. A diákok kezdetben picit tartózkodóak voltak, de a püspök atya közvetlensége teljesen felszabadította őket.

Hálával és örömmel gondolunk a találkozóra. Köszönjük és még igényeljük ezt a közvetlen, törődő jelenlétet! Isten áldja és segítse a Püspök atyát!

Simó Gáspár, spirituális

Vissza