Segítőmáriás ifjak a gyulafehérvári szemináriumban

2022. november 25-27. között második alkalommal szervezte meg a Gyulafehérvári Szeminárium az érdeklődők számára, a „Nyílt kapuk a gyulafehérvári szemináriumban” programot, amelynek célja a szemináriumi-, a kispapi élet lelki-szellemi mindennapjaiba való betekintés. Gimnáziumunk diákjai Simó Gáspár spirituális atya irányításával immár második éve látogattak el a programra, az idén Erdély Imre vallástanár kíséretében.

Bálint Ádám, Brugger Benedek, Pivo András (X. A), Szőcs Szilárd, Póra Bence (XI. A), Molnár Balázs (XI. B), Zorgel László (XI. C), és Fábián Tamás (Nagy István Líceum diákja) első este a kispapokkal közös esti imán vettek részt, majd másnap reggel a szombati „munka”- udvartakarítás után, focibajnokságon játszhattak a vendégfogadókkal.

A szombati nap fénypontja  a bensőséges szemináriumi szentmise volt Kovács Gergely érsek atya celebrálásával, ahol a hivatásokért, a Jóisten életünkben megvalósuló akaratáért imádkozhattunk. Délután, a vasárnapi székesegyházi szentmisére való előkészület- „asszisztencia próbája”, valamint közös adventi koszorúkészítés zajlott barátságos hangulatban. Az este bensőséges programja, az ünnepélyes adventi gyertyagyújtás liturgiája és szentbeszéde ráhangolt az adventi időszakra, az Úrral való személyes kapcsolatunkra. A kispapokkal való közös társasjátékozás zárta a napot.

Vasárnap közös reggeli imán, majd az első adventi vasárnap ünnepélyes liturgia asszisztenciájában ministrálhattak az ifjak. A szentmisét követően dr. Kovács Gergely főpásztor vendégei voltunk az érseki palotában. Az érsek úr ismertette az intézmény történetét, végigvezetett a püspöki palotán és annak közkedvelt lakrészein, a boldogemlékű Márton Áron püspök atya egykori lakosztályán, ahol több éven keresztül mindennapjait töltötte a szentéletű püspökünk. A főpásztorral való találkozás jó hangulatban, kötetlen beszélgetéssel folytatódott a érsekség fogadó termében, ahol mindenki szívébe zárhatta az érsek atya szavait, életünkre vonatkozó biztatását. Köszönjük a gyulafehérvári Teológia által szervezett programokat!

Adja Isten, hogy az Ő életformáló kegyelme termő talajba hulljon a fiatalok szívében!

Erdély Imre, vallástanár

Vissza