Román-matek tábor 2023-5

Román-matek tábor a Hargitán

Október 12-14 között iskolánk nyolcadikosai számára a Csíkszeredai Városi Önkormányzat és a Segítő Mária Alapítvány támogatásával intenzív gyakorlótábort szerveztünk, ahol több órán keresztül foglalkozhattak a két vizsgatantárgy tesztfeladatainak elmélyítésével. A tantárgyak 2 órás blokkokban váltották egymást, természetesen szünetekkel lazítottuk a tovább »

Kirándulás a Nyikó és Küküllő mentén6

Kirándulás a Nyikó és Küküllő mentén

Szeptember 30-án a reggeli órákban két mikrobusz gurult ki a bentlakás parkolójából, amikor iskolánk kisegítő munkaközösségének 14 tagja döntött úgy, hogy ezt a szombatot kirándulással együtt tölti. A Nyikó és Küküllő vidéke idei útitervünk alapján sok látnivalót ígért. Első megállóhelyünk tovább »

Nem túl téli kirándulás IX. C-3

Nem túl téli kirándulás

Az oszi nagy lelkesedésére január 19-én megszerveztük az első (nem túl téli) túránkat Széphavasra. Nem állíthatom, hogy mindenki felkészültnek érezte magát a hosszú gyalogolásra, de ennek ellenére bátran nekivágtunk. Amint az előbb említettük nem a legtélibb időjárás fogadott, hiszen útközben tovább »

XI.C kirándult Hargitafürdőn 2022-4

Gyertyafényes vacsora

November 29. és december 1. között osztályunk, a XI. C Hargitafürdőn töltött pár napot. Ezen kirándulás alatt az Úz Bence menedékházban voltunk elszállásolva. Hargitára menet a fuvart páran busszal oldottuk meg, ami igazán kalandos volt. Első este, rögtön érkezésünk után, tovább »

IX. B kirándult Hargitafürdőn-2022-5

Csapatépítő kiránduláson a IX. B

Ahogy az oszi látja: Csapatépítő kirándulásunkra 2022. november 24-25-én került sor Hargitafürdőn, ahol közösségformáló játékok, karaoke-éneklés, adventi ráhangolódás, valamint rendhagyó történelem- és földrajzóra tette értéknevelő és magatartásformálóvá tevékenységeinket. Köszönet Molnár Csorba Zsombor hegyimentő barátunknak és társának, hogy vállalták és támogatták tovább »

Román tábor 2022-1

Román nyelvtábor a Hargitán

November 18-19. között a Segítő Mária Gimnázium hetedikesei és az Octavian Goga Gimnázium hatodikosai Hargitafürdőn ismerkedtek egymással és a mindennapi román nyelvű kommunikációval. A program célja elsősorban a román nyelvvel szembeni kitettség biztosítása, valamint a tolerancia és egymás iránti tisztelet tovább »

X. C kirándult Gyimesközéplokon 2022-2

Kalandos kirándulás

November 11-én a X. C osztály egy igazán kalandos kiránduláson vett részt. Először rossz vonatra vettünk jegyet. Aztán összegabalyodva próbáltuk megoldani a helyzetet, aminek eredménye egy körülbelül 45 perces vonatút lett a Gyimesekbe, persze egy szabad hely sem volt a tovább »

X. A kirándult Gyimesben 2022-3

Egy igazi csapatélmény

Október 4. és 5 -én  a X. A osztály a Gyimesekben volt kirándulni. A borús idő ellenére nagyon jól éreztük magunkat, közös főzéssel indítottunk, majd egy nagyot túráztunk és mint minden alkalommal újra boboztunk. Rájöttünk arra, hogy ha délután 6 tovább »

XII. C Tusnádfürdő 2022-2

Mi jóllaktunk, a medve nem

Szomorúak voltunk, mert az idén, az iskola szabadtéri napján nem nyerhettünk főzőversenyt. Tudniillik, nem volt főzőverseny, és még tüzelni sem engedett a Közbirtokosság. Na, ezért ment sütögetős osztálykirándulásra a XII. C szeptember legutolsó és október első napjára Tusnádfürdőre. A lányok tovább »

Zánka 2022-1

Erzsébet-tábor Zánkán, a Balaton partján

Az idei sikeres pályázatnak köszönhetően iskolánk népes diákcsapata és kísérőik a Balaton parton zárták a tanévet egy izgalmas, életre szóló élményt nyújtó 5 napos táborban. Az Erzsébet- táborok az egész Kárpát-medencében híresek a gyermekközpontú programokról, egyedi lehetőségekről, amelyeket a kisdiákoknak tovább »