Amikor minden másként volt

Az idei tanévben a Segítő Mária Gimnázium az Iskola másként hetet március 11-15. között szervezte meg. Igyekeztünk tartalmas programokat kínálni a diákok számára, amelyben ezúttal helyet kaptak a minden évben sorra kerülő nagyböjti lelkinapok, emellett volt benne beszélgetés, kirándulás, közösségépítés és persze sok-sok vidámság.

A 9. A osztály a következőképpen értékeli ezt az időszakot:

„A hét nagyon izgalmas és eseménydús volt. Az első két napon, hétfőn és kedden érdekes és informatív lelkinapokban volt részünk, amelyet nagyon élveztünk, mert a serdülőkorról, szexualitásról, függőségekről, elfogadásról, önismeretről volt szó. A korosztályunknak szüksége van arra, hogy ezekről a dolgokról beszélgessünk és információt kapjunk. Amiatt is nagyon tetszett nekünk ez a program, mivel az előadók tabuk nélkül és közvetlen stílusban ismertették velünk a tényeket. Sokat nevettünk, de voltak komoly, mélyreható témák, valamint unalmas részletek is.

Szerda reggel buszra szálltunk és utunk Hargitafürdőre vezetett. Az Uz Bence menedékházban szálltunk meg, és miután mindenki elfoglalta a helyét, túracipőt húztunk és elindultunk, hogy meghódítsuk a Kossuth-sziklát. Induláskor a városban esett az eső, ami azt jelentette, hogy kint a Hargitán térdig érő hó volt. Erre sokan nem számítottunk, emiatt indultunk útnak jónéhányan edzőcipőben. Mondanunk sem kell, jól beáztunk, de ez sem állított meg minket abban, hogy új élményeket szerezzünk. Végül felértünk a sziklára, de a tájból semmit sem láttunk, mert hatalmas köd volt. Az ezt követő délutánon és másnap közösségépítő programjaink voltak: közös beszélgetések az osztállyal, kötetlen beszélgetések egymással, ami hozzásegített, hogy jobban megismerjük egymást.

Most pedig itt vagyunk a hét utolsó napján, és ezt a beszámolót írjuk. Egyik fontos tanulság: ha Csíkszeredában esik az eső, akkor a Hargitán hó van, szóval vigyetek bakancsot és sapkát! Összességében izgalmas és élményekkel teli időszakot zárunk. Köszönjük a hetet és a fantasztikus pillanatokat!”

Pál Ágnes osztályfőnök és a IX. A osztály

Vissza