Kalandos kirándulás

November 11-én a X. C osztály egy igazán kalandos kiránduláson vett részt. Először rossz vonatra vettünk jegyet. Aztán összegabalyodva próbáltuk megoldani a helyzetet, aminek eredménye egy körülbelül 45 perces vonatút lett a Gyimesekbe, persze egy szabad hely sem volt a vonaton, így végig állva, fáradtan, nyakunkat nyújtogatva próbáltunk nem megfulladni. A vonatból kilépve megkönnyebbülten indultunk el a szállásunkra. Odaérve elindult a szobafoglalás, aztán mikor mindenki kicsit lenyugodott, megettük a felpakolt szendvicseket vacsorára, plusz este még flekkeneztünk is egyet a konyhába. Játékok, társasok, zene és beszélgetések töltötték ki az estét. 10-11 körül páran nekiálltak néptáncolni, amitől aztán zengett a ház, aludni senkit nem hagyva. De kinek is kell alvás. A ház melletti istállóba, néhány fiú még az osztály kabala állatára is rálelt, egy disznóra, akit Villőnek kereszteltek el. Érdekes, mit ne mondjak.

Reggelire újra szendvicsek kerültek elő és szedelőzködve elindultunk a bobpályára. Az osztály hatalmas lendülettel indult neki, és voltak páran, akik akár fék nélkül is lecsúsztak. Azok, akik nem akartak bobozni, beültünk meginni valamit a kávézóba, ahol hallgattuk, a frissen leérkező osztálytársak lelkes meséit. Mikor mindenki úgy gondolta, hogy elég volt, visszaindultunk a szállásra, ahol megint főzésbe fogtunk. A menüben szerepelt túros és prézlis laska is, így mindenkinek volt mit enni. A vonat indulásáig filmet néztünk, zenét hallgattunk és játszottunk, így a hátralévő időt tartalmasan telt.

A vonatállomásra már sötétedésbe mentünk ki, ahol 20-30 percet várakoztunk, mert kicsit hamar kiértünk. Szétfagytunk, mivel rettentően hideg volt. Csak biztattuk egymást, míg a vonat megérkezett, és végre felülhettünk. Ezen már kaptunk helyet, még válogatni is tudtunk, valaki aludt vagy sorozatot nézett, legtöbben beszélgettek. 19 órára Csíkba érve mindenki fáradtan indult haza, hogy kipihenje magát. Az osztály nevében úgy gondolom, kimondhatom, hogy nagyon élveztük a kirándulást és nagyon sokat nevettünk!

Albert Boróka, X. C

Vissza