Kirándulás a Nyikó és Küküllő mentén

Szeptember 30-án a reggeli órákban két mikrobusz gurult ki a bentlakás parkolójából, amikor iskolánk kisegítő munkaközösségének 14 tagja döntött úgy, hogy ezt a szombatot kirándulással együtt tölti. A Nyikó és Küküllő vidéke idei útitervünk alapján sok látnivalót ígért.

Első megállóhelyünk Székelykeresztúr volt, ahol Bálint István plébános jóvoltából otthonos plébániai környezetben elfogyasztottuk a gazdag svédasztalos reggelinket. Ezt követően utunkat Székelyvécke irányában folytattuk. Az egyedi hangulatú falun végig sétálva, az ottani házak gyönyörűségét, azok rendezettségét megcsodálva értünk a kálváriához, ahol keresztutat imádkozva értünk fel a kis kápolnáig.

Itt szentmisén vettünk részt, gondolva azokra a munkatársakra is, akik más elfoglaltság miatt nem tudtak jelen lenni, ugyanakkor minden tanárra és diákra egyaránt.

Meglátogattuk Erdőszentgyörgy gyöngyszemét, a Rhédey kastélyt. A bözödújfalusi tavat körbeautózva a kőrispataki szalmakalap múzeumban ismerkedtünk a falu hagyományos népi mesterségével: a szalmafonással.

Etéd és Atyha, illetve Énlaka után lengyelfalvi finom vacsora volt a jutalmunk, ahonnan már esti órában, de annál emelkedettebb hangulatban és hálatelt szívvel indultunk haza.

Látványokban, ismeretekben, lelkiekben, közösségi élményben igen gazdag napunk volt. Hálásan köszönjük mindazon munkatársaknak, akik ezt a napot ide ajándékozták, hogy ne csak a munkakörnyezetben, hanem önfeledt szabadidőben is együtt tudjunk lenni, összetartozás-érzésünket erősítsük. Hálásan köszönjük a Segítő Mária Alapítványnak, hogy támogatták kirándulásunkat! Istennek legyen hála!

Kádár Gizella

Vissza