Dr. Kovásznai Ágnes

Kovásznai Ágnes

Angol nyelvtanár vagyok, szeretem a hivatásomat. Mivel mindig lelkesedéssel töltött el a tanítás és tanulás módszertana, alkalmazott nyelvészeti szakon mesteriztem, majd 2012-ben ledoktoráltam a Bukaresti Egyetem Idegennyelv Karán, és azóta is részt veszek olyan továbbképzéseken, amelyek módszertanhoz, nyelvtanításhoz kötődnek. Pedagógusi pályafutásom 2005-ben kezdődött Csíkszeredában angol nyelvtanárként, középiskolai és egyetemi oktatóként, de szakmai életutam során igazgató-helyettesi, majd iskolaigazgatói feladatokat is vállaltam.

Kezdetektől részt vállaltam iskolán kívüli tevékenységek irányításában, pedagógus fórumok, felnőttképzések tartásában és szervezésében is, amelyek során lehetőség nyílt számos lelkes pedagógussal való tapasztalatcserére, együttdolgozásra.

Mivel gyermekkorom óta fontos számomra a hitélet, 2020-ban úgy döntöttem, hogy szeretnék főállású angol nyelvtanár lenni a Segítő Mária Római Katolikus Gimnáziumban. Így, az ennek érdekében tett sikeres vizsgám óta itt tanítok. Szeretem az iskolát, a támogató közeget, a hangulatot, a diákok hozzáállását és érdeklődését a nyelvtanulás iránt! Jó helyen vagyok.