Pitó Noémi

Pitó Noémi

Csíkszeredában születtem 1978-ban. A Márton Áron Főgimnázium diákjaként érettségiztem 1996-ban, majd a brassói Transilvania Egyetem testnevelési szakán szereztem testnevelő tanári diplomát 2000-ben. A 2001-2002-es tanévtől vagyok a Segítő Mária Római Katolikus Gimnázium testnevelő tanárnője. Ekkor hagytam abba a közel 20 évnyi sízői pályafutásom, mely idő alatt a csíkszeredai Sportiskola és Sport Klub, illetve a brassói egyetemi csapat leigazolt versenyzőjeként több országos és nemzetközi verseny résztvevője és díjazottja voltam. Ellenben nem szakadtam el teljesen a sívilágtól, ugyanis testnevelői pályafutásom elején 5 évet a csíkszeredai Tanulók Klubjánál is dolgoztam, félnormával sízőket neveltem, formáltam. 

Így alakult, formálódott hivatástudatom és elköteleződésem a tanári pálya iránt. Értékteremtő és magatartásformáló feladatomat érzem a legnagyobb küldetésnek. A tanóra keretében egységben, egy folyamatban alakul ki az egészség, erkölcsi tudat, meggyőződés, érzelem és magatartás. Testnevelői munkámmal sportolni tudó, sportolni vágyó diákokat szeretnék nevelni, olyan egyéniségű személyeket, akiknek életében az élményszerzés, a személyiség fejlesztésének, valamint az egészség megőrzésének fontos eszköze a sport.

Tudatosítani törekszem diákjaimban a sport jótékony hatását, valamint fejlesztő és rehabilitációs hatását a hétköznapi életben. Átadni a kitartó és kemény munka sikerét. Rámutatni a sport érzelmi életre és a szociális kapcsolatokra kifejtett hatásaira.