Salamon Boróka

Salamon Boróka

Tizenéves jogi pálya után valóra váltottam egy régi álmomat, és a tárgyalótermet tantermekre cseréltem. A Sapientia Egyetem csíkszeredai karán végeztem el a román-angol nyelv és irodalom szakot, aztán a fordító-tolmács mesteri képzést, jelenleg a Iasi-i Alexandru Ioan Cuza Egyetem doktori iskolájának hallgatója vagyok, Filológia, Alkalmazott nyelvészet – román nyelvtan profilon. 2016 óta vagyok román szakos tanár a Segítő Mária Római Katolikus Gimnáziumban, 2020-tól osztályfőnöke az akkor induló V. osztálynak.

A nyelvek és az irodalom már az iskolában a kedvelt tantárgyaim közé tartoztak, tulajdonképpen csak ezeket szerettem, a román nyelvtan volt és maradt az örök kedvenc. Nyugodt szívvel mondhatom tehát, hogy a szakmám a hobbim, így a munkám, a fölösleges papírhegyeket leszámítva, nem fáraszt és lemerít, hanem feltölt és lelkesít.

Az iskolában töltött idő alatt sokminden helyére került a lelkemben, igazi lelkesedéssel telnek a mindennapjaim. Hiszem, hogy a diákok akkor tudnak a legjobban teljesíteni, ha támogató, bátorító környezetben vannak, ezért igyekszem életszagúvá, megközelíthetővé, szerethetővé tenni a tantárgyamat, jókedvvel, játékkal, humorral tölteni meg az órákat.