Örökös szentségimádás 2023-1

III. Örökös Szentségimádás

Vendégünk volt, fogadtuk és ünnep lett! Szombaton, 2023. december 16-án a Gyulafehérvéri Főegyházmegye örökös szentségimádási napja volt nálunk, a Segítő Mária Kollégiumban. Az, aki egykor megtestesült, újra a „tulajdonába jött” (Vö. Jn 1, 11), s minálunk befogadásra talált. Most is tovább »

II. Örökös Szentségimádás 2022-1

II. Örökös Szentségimádás

„…és elvitte Jézushoz.” (Jn 1, 41) „Plusz tevékenység”, hogy 2022. december 16-án, pénteken második alkalommal tarthattuk meg az örökös szentségimádást iskolánkban. Olyan „plusz tevékenység” ez, mely hozzáadott valamit iskolai tevékenységeinkhez. Ezt peresze lehet úgy érteni, hogy ez még egy tevékenység, tovább »

Medjugoirjei imaest 2022-1

Medjugoirjei imaest

Amikor a Segítő Mária Gimnáziumban, a medjugorjei imacsoporttal imádkozunk a békéért igen sokat mondó részeket olvasunk fel a Szentírásból. Az ószövetségi rész Ezekiel próféta látomását mutatja be. A próféta azt látja, hogy a „víz fakadt a templom küszöbje alatt…”, majd tovább »

Örökös Szentségimádás 2021-1

I. Örökös Szentségimádás

Örökös szentségimádás a Segítő Mária Gimnáziumban (2021. december 16.) 2021 tavaszán Ft. Hurgoi János érseki irodaigazgató kért fel, hogy szervezzük meg iskolánkban – évente ezen a napon – az Örökös szentségimádást. Örömmel és lelkesedéssel fogadtuk a felkérést, s éppilyen lelkesen vetettük tovább »