XVII. CseLen-6

XVII. CseLen

Az idei székelyföldi CseLen 2022. április 9-10-én újra Csíkszeredában, a Segítő Mária Kollégiumban került megszervezésre. Ez alkalommal Szenti Tibor író, néprajzkutató által írt idézetet választottunk mottóul: „Magunk után értékes nyomot hagyjunk.” A mottó értelmében a programokat úgy állítottuk össze, hogy tovább »

cserkeszet2

A 126. számú Kájoni János cserkészcsapat

Aktív cserkészek a 2021 – 2022-es tanévben Csapatvezető: Simó Gáspár VI. osztályÖrsvezetők: Csató Dorottya és Mihály Anita Abos Csongor Bakos-Mihály Csenge Bogos Balázs Borbáth Eszter Darvas Brigitta Forró Krisztina Gergely Kincső Beáta Olteán-Szabó Hunor Sass Bálint Tamás Kristóf Tánczos Gergő tovább »

2020 - Csíkszentsimon

Dagadó cserkésztáborok

Táboraink 2016-tól 2021-ig A képek igazolják: látványosan növekedett 2016-tól a cserkésztáborokon résztvevő cserkészek száma. Hogyan és miért? Megpróbálom leírni.Sok évvel korábban olvastam az evangélium azon részét, melyben az Úr Jézus Krisztus azt mondta: „Senki sem tölti az új bort régi tovább »

Cserkészet lelkisége-2

Lelkiség a cserkészetben

A cserkészet lelkiségével kapcsolatban a Kr. u. 2-3 sz. keletkezett apologetikus írás, a Diognétoszhoz írt levél egy mondata jutott eszembe, mely szerint „… ami a testben a lélek, azok a keresztények a világban.” E műnek szerzője a lélek tevékenységét kifejtve tovább »

Cselen 2019-1

CseLen

A hivatások évében, 2003-tól számítva a tizenhatodik alkalommal szerveztük meg a CSELEN-t, a cserkészek lelkigyakorlatát Csíkszeredában, melyen ez alkalommal több mint 130 cserkész vett részt. A lelkes, fiatal csapattal 2019. április 12-én, pénteken este az Úr Jézus elé ültünk, s tovább »