III.eSeM_Szeretlek!_IMG_4747

III. eSeM Szeretlek!

Május 18-án, néhány év kihagyás után újra megrendezésre került az eSeM szeretlek! Ez alkalommal 4 csapat versenyzett, új és érdekes dolgokat tudhattak meg az iskolánkról kvízeken keresztül, de ügyességi- és memóriajátékon keresztül is megcsillogtathatták tudásukat.Azt hiszem, mindannyiunk nevében mondhatom, hogy tovább »

DT_csapatösszerázó_2023_IMG_1786

Csapatösszerázó Hargitafürdőn

Idei kirándulásunk, mely január 15-17. között zajlott, első csapatösszerázó tevékenységünk volt az idei tanévben. Mivel a kilencedikes tagjainkkal még nem volt olyan sok időnk ismerkedni, beszélgetni, ez a kirándulás alkalmat adott rá, így amikor csak tehettük társasoztunk, beszélgettünk. A játékoknak tovább »

Adventi teaest 2022

Adventi teaest

2022. december 15-én megrendezésre került teaestünk, mely a karácsonyi hangolódásról szólt. Hallgattunk karácsonyi zenét, mézeskalácsot díszítettünk, és természetesen sok-sok teát ittunk. A legfontosabb, amiért szerveztünk az volt, hogy együtt legyünk egy kicsit az iskolánk falain kívül, beszélgessünk. Nagyon örülünk, hogy tovább »

XII. Gimisztár 2022

XII. Gimisztár

2022. november 17-én, 2 év kihagyás után újra megrendezésre került a Gimisztár, iskolánk tehetségkutató versenye, idén 12. alkalommal.  Ahogy eddig is, idén is egy témára építettünk, ami az 1980-‘90-es évek, diszkó világa volt. A versenyzők 3 kategóriában csillogtathatták meg tehetségüket, tovább »

DT_képzés_2022_IMG_8582

Képzésen a Diáktanács

Kis csapatunk nyáron sem pihent, ugyanis egy 3 napos képzésen vett részt, amelyben nemcsak a szórakozás és a pihenés dominált, hanem a tervezés és a kemény munka is. A képzés augusztus 29-én kezdődött, amikor is a diáktanácsunk a hargitafürdői Úz-Bence tovább »

Wanted Teaest 2022

Wanted Teaest

2022. március 24-én, csütörtökön a diáktanács teaestet szervezett, melynek témája a vadnyugat volt.  A diáktanács tagjai már délután a bentlakásban voltak, hogy előkészítsék a terepet a teázásra. Mindenki valamivel hozzájárult az est sikeréhez: ki asztalt pakolt, ki a dekoráción dolgozott, tovább »

DT-Balanbanya2022-3

Csapatösszerázó Balánbányán

Január utolsó hétvégéjén iskolánk Diáktanácsa az éves csapatösszerázón vett részt. Az elnökség és a tanács tagjai is újoncoknak számítottak, ezért létfontosságú volt ez a kirándulás, melynek úticélja Balánbánya volt. A csapat egyik fele vonattal jutott el Csíkszentdomokosig, majd onnan Pál tovább »

Diáktanács 2019

Iskolánk diáktanácsa

Több mint 20 éve, 1999-ben alakult meg az iskola diáktanácsa Farkas Ibolya iskolaigazgató és Mirk László magyartanár irányításával. A diáktanács első elnöke Salló Tivadar volt. A diáktanács elsődleges célja a közösségépítés: iskolai diákprogramok szervezése, szabadidő hasznos eltöltésének biztosítása, diákjogok képviselete. tovább »

DT_programok_Csíksomlyón_2021_IMG_2791

Szabadtéri programok Csíksomlyón

Hagyományainkhoz visszatérve idén ősszel, rögtön az első iskolai héten megszerveztük a szabadtéri iskolanapot a csíksomlyói nyeregben. Idén egy kicsit komplexebb volt az ügyességi játék, amellyel készültünk, ugyanis több különböző komponense volt. Mindegyik játéknál pontoztuk az osztályokat, majd a végén az tovább »

DT-s nap 2021

DT-s iskolanap Csíksomlyón

Idén a járványhelyzet miatt elmaradt a már hagyományosnak számító szeptemberi iskolanapunk, azonban nem szerettük volna ezen programunk nélkül zárni a tanévet és lévén szabadtéri program, úgy döntöttünk, hogy ez a legbiztonságosabb formája az iskolaközösségünk közös kikapcsolódásának.  Az előző évekhez hasonlóan, tovább »

DT képzés, Hargitafürdő 2020-2

DT képzés

A vakáció méltó lezárása képpen, szeptember elején (7-9) eltöltöltöttünk 3 napot Hargitafürdőn az Uz-Bence menedékházban. Ezidő alatt csapatépítés céljából különböző ügyességi játékokat játszottunk, így építve a közös munka hatékonyságát, illetve beszéltünk arról is, hogy ezt hogyan lehet a legjobban fejleszteni, tovább »

DT Gyimesfelsőlok-6

Csapatösszerázó Gyimesfelsőlokon

Ezúttal Gyimesfelsőlokon vettünk részt egy szuper csapatösszerázó hétvégén. Pénteken suli után indultunk, már a vonatút is izgalmas volt odafele, csodaszép havas tájakat láttunk. Miután elfoglaltuk a szálláshelyünk, leosztottuk egymás között,  hogy kinek-mi lesz a feladata a hétvége folyamán, így gördülékenyen tovább »