Sportolimpia_2022-3

Erdélyi Magyar Középiskolás Sportolimpia

Két év után Kolozsváron újra megrendezésre került az Erdélyi Magyar Középiskolás Sportolimpia, ahol közel 800 diák hirdeti a sport fontosságát. Erdély 29 iskolájából mérik össze erejüket a fiatalok összesen 10 sportágban, valamint 33 versenyszámban. A VI. Sportolimpia fővédnöke, Novák Eduárd tovább »

Multidisciplináris Tantárgyverseny 2022-5-1

XV. Bolyai Farkas Multidisciplináris Tantárgyverseny

Május 13. és 15. között iskolánk tíz diákja és két tanára vett részt a magyar tannyelvű középiskolák olimpiájának országos szakaszán, a XV. Bolyai Farkas Multidisciplináris Tantárgyversenyen, Marosvásárhelyen. Új, és szorosabb barátságokkal, tudással és sok fontos tapasztalattal gazdagodtunk. Nyertes minden bátor tovább »

Hittanolimpiász, országos 2022-Marosvásárhely1

Magyar Nyelvű Római Katolikus Országos Hittanolimpia

Az idei tanévben 2022. április 20-22. között szervezték a Magyar Nyelvű Római Katolikus Országos Hittanolimpiát Marosvásárhelyen. A tantárgyversenyen a szatmári, temesvári, váradi és gyulafehérvári egyházmegyék általános-, és középiskolás megyei olimpián kiváló eredményt elért tanulói mérték össze szellemi ismereteiket a vallási tovább »

Atlantisz harangoz 2022

Atlantisz harangoz szavalóverseny

2022. április 8-10. között zajlott az Atlantisz harangoz elnevezésű országos versmondó verseny Kolozsváron. Iskolánkat Bándi Noémi (XII. C), Becze Gellért (IX. A), Szőcs Szilárd (X. A) és Vargyas Sarolta (XI. A) képviselte. A versenyen Szőcs Szilárd és Vargyas Sarolta különdíjban tovább »

XIV. Középiskolások Üzleti Tanácsadó Verseny-1

XIV. Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenye

Idén tizennegyedik alkalommal szervezte meg a kolozsvári Babeş–Bolyai Tudományegyetem (BBTE) Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézete a Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenyét. A verseny három fordulós volt, amiből az első kettőt online, a harmadikat, a döntőt idén Kolozsváron szervezték meg. A közel tovább »

Aranka György Nyelv- és Beszédművelő országos verseny 2022

Aranka György Nyelv- és Beszédművelő országos verseny

2022. április 1-3. között zajlott Kolozsváron az Aranka György Nyelv- és Beszédművelő országos verseny döntője. Diákjaink három kategóriában is részt vettek: Bărneți Krisztina és Pál Dorka nyelvhasználati, Miklós Ágnes és Szőcs Szilárd versmondó, Petres Gergő és Silló Dóra szépkiejtési kategóriában.Szőcs tovább »

Kémia megyei tantárgyverseny 2022

Kémia megyei tantárgyverseny

A Márton Áron Főgimnáziumban szervezték meg a kémia megyei tantárgyversenyt, amelyen Bartok Tímea a IX. C osztályból dicséretet kapott. Gratulálunk! Felkészítő tanára: Szén Laura.

Gúzsba kötve táncolni 2022

Gúzsba kötve táncolni

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Karának Humántudományok Tanszéke idén tizenharmadik alkalommal szervezte meg a Gúzsba kötve táncolni fordítói versenyt a XI–XII. osztályos tanulók számára. Iskolánkból Dobri Dávid XI. C osztályos diákunk román-magyar kategóriában dicséretben részesült. Gratulálunk! Felkészítő tanára: Bogos tovább »

Vallás tantárgyverseny

Vallástan megyei tantárgyverseny

2022. március 19-én iskolánkban zajlott a megyei vallástan olimpiász. A megyei szakasz győztesei a következő tanulók: I. díj Fecső Boróka, VII. osztály Sánta Emőke, X. A osztály Zsók Ákos, XI. C osztály Sándor Márk, XII. A osztály II. díj Becze tovább »

Forradalom utca 48. – 2022

Forradalom utca 48. – történelmi diákvetélkedő

Az RMDSZ és az Erdély Tv szervezésében Petőfi Keresztúron címmel vetélkedőt hirdettek, részt vettek és filmet készítettek a XI.B osztályból: Gergely Sarolt, Suciu-Szigeti Roberta és Bors Örs, IV. helyezést értek el. Gratulálunk! Felkészítő tanáraik Zöld Ildikó és Forró Albert.