Mikulás ajándék 2022-1

Ajándék Mikulás-napra

2022. december 6-án, Szent Miklós püspök ünnepén rendhagyó ajándékot hozott a Mikulás. A kedd reggeli diákmisén Gergely István jelenlétében átvehettük azt az ajándékcsomagot, amelyet Áder János, Magyarország volt köztársasági elnöke ajánlott fel diákjaink számára. Elnök úr évente visszatérő zarándok-vendége a tovább »

Nyílt napok SIS 2022

Segítőmáriás ifjak a gyulafehérvári szemináriumban

2022. november 25-27. között második alkalommal szervezte meg a Gyulafehérvári Szeminárium az érdeklődők számára, a „Nyílt kapuk a gyulafehérvári szemináriumban” programot, amelynek célja a szemináriumi-, a kispapi élet lelki-szellemi mindennapjaiba való betekintés. Gimnáziumunk diákjai Simó Gáspár spirituális atya irányításával immár tovább »

Nemzetközi férfinap 2022-1

Hálásak vagyunk

2022. november 18-án, pénteken a nagyszünetben rendkívüli munkamegbeszélésre került sor. Nemcsak mi, férfiak, hanem a napok óta az eseményt előkészítő tanárnők is láthatóan megilletődtek a kialakult páratlan hangulatú köszöntésen,  amit a Nemzetközi férfinap alakalmából hagyományteremtő szándékkal ajándékba kaptunk. Nagyon hálásak tovább »

Szülői bál 2022-3

Szülői bál

2022. november 11-én, pénteken került megrendezésre – a szülői bizottság és az iskola vezetősége által előkészített – hagyományos Katalin-bál. A szülői és tanári közösség jó hangulatát Olti Attila és zenekara biztosította. Köszönjük mindenkinek a részvételt és a támogatást!

Bedő Imre előadás

Szövetségben…

2022. október 31-én iskolánk vendége volt Bedő Imre. A csíkszeredai születésű közgazdász, a Férfiak Klubja alapítója a szülői közösség számára tartott előadásában a férfi- nő szövetség megerősítésének fontosságáról, a kultúra és a hit megtartó erejéről, iránymutató szerepéről beszélt. A szülői-felnőtt  tovább »

banner

Bedő Imre előadás

Kedves Érdeklődők! Október 31-én, 18.00 órakor iskolánk vendége lesz Bedő Imre, a Férfiak Klubjának alapítója.  A Szülők iskolája keretében szervezett előadásának címe: Párkapcsolat helyett életszövetség- milyen mintákat közvetítünk gyerekeinknek. Minden érdeklődőt -nemcsak segítőmáriásokat- szeretettel várunk. Helyszín: Kollégium – Nagyterem (M. Eminescu u. 3)

Pannonhalmi_vendégek_DSC_6822

A történet folytatódik…

Október 14-19. között három évnyi  kimaradást követően újrabogozhattuk a Pannonhalmi Bencés Gimnáziumhoz fűződő testvériskolai kapcsolatunkat. Immáron tizenöt éve, hogy a két iskola diákjait, tanárait különleges barátság köti össze. Ennek a történetnek újabb mozzanata zajlott az elmúlt napokban. Ezúttal 47 bencés diák és két tovább »

Molnár Lehel SchP

Egyetemi lelkiélet Kolozsváron

Kedves Fiatalok! A csíkszeredai Szent Kereszt templom búcsús ünnepén találkoztam Molnár Lehel piarista atyával, aki az ősztől Kolozsváron tevékenykedik egyetemista lelkészként. A mellékelt képen Ő van bal felől, mellette a rendtartományfőnöke Szakál Ádám Márton, mellette pedig a jól ismert Sárközi tovább »

Öt_kontinens_csillagai1

Öt kontinens csillagai

Nagy megtiszteltetés, hogy idei iskolanapi ünnepünk vendége volt Ladányi Tamás neves asztrofotós, amatőr csillagász, földrajztanár. Két előadása során- lenyűgöző fotókon keresztül ismerkedhettünk az égbolt és az asztrofotózás titkaival. A számos hazai és nemzetközi elismerésben részesült vendégünk előbb a kollégisták, majd iskolánk nagydiákjai tovább »

Hívógató 2022-2023 tanév

Tanévnyitó

Kedves Diákok! Isten segítségével hétfőn új tanévet kezdhetünk. Tanévnyitó Veni Sancte szentmisénket 2022. szeptember 5-én, hétfőn 9,00 órakor a Segítő Mária Gimnázium bentlakásában tartjuk (M. Eminescu u. 3. -a Sapientia mellett). A szentmise kezdete előtt negyedórával az Osztályfőnök vár bennetek tovább »

Összerázó_2022-3

Éveleji összerázó az oktató-nevelő testületnek

A 2022-2023-as tanévet augusztus 29-én reggel kezdtük meg a nevelőtestülettel, egy héttel korábban, mint eddig megszokott volt. Régi gyakorlat szerint egy egymásra hangoló, lelket erősítő, beszélgetős foglalkozást tartottunk. Ez alkalommal olyan szentírási idézeteket válogattam ki, melyek eligazítást nyújtanak a közösségi tovább »