Nagypénteki keresztút 2024-5

Nagypénteki keresztút

Iskolánk diákjai és tanárai ma reggel 9 órától keresztúti ájtatosságot végeztek a Szent Ágoston templom körül kialakított keresztúton. Az ifjúsági keresztút elmélkedéseit iskolánk diákjai fogalmazták. Istennek legyen hála!

Karácsonyváró ünnepség 2023

Karácsonyváró ünnepség

Az idei év utolsó tanítási napján Karácsonyváró ünnepséget tartottunk iskolánkban, ahol az V. osztály és IX. osztályok karácsonyi műsorral örvendeztetik meg diáktársaikat, tanáraikat, szüleiket.

Adventi koszorúkötés 2023

Adventi ráhangolódások

Adventi – koszorúkötésAz adventi időszak kezdetén adventi koszorúkötésre került sor a díszteremben november 27-én. Egy kis ráhangoló elmélkedéssel kezdődött, majd minden osztály elkészítette az adventi koszorúját, amelyet az osztályban a katedrán helyeztek el. A program végén közös ima keretében Spiri tovább »

Gólyácska-bál 2023

Gólyácska-bál

November 16-án került megszervezésre a VIII. által a Gólyácska-bál, ahol a IX-ekhez hasonlóan beavatásra kerültek a legkisebb diákjaink is, az V. osztályosok. A legkisebb diákok is különböző próbákon kellett bizonyítsák rátermetségüket, így megmutathatták tánctudásukat, kreatív bemutatkozással jobban megismerhettük, ügyeségi játékokon tovább »

Gólyabál 2023

Gólyabál

Október 27-én került megszervezésre a XII. évfolyam által a Gólyabál, melynek tematikája az SM Kalózai. A kilencedikeseket 8 pár képviselte: Kiss Virág és György Márton, Csató Ágnes és Szántó Koppány, Zsók Abigél és Tamás Balázs, Häfliger Kinga és György Bálint, tovább »

Iskolánk búcsúja 2023

Iskolánk búcsúünnepe

Iskolánk búcsúján, Magyarok Nagyasszonya ünnepén szentségimádáson vettek részt az osztályképviselők a gimnáziumi szentségi kápolnában. Ezt követően a kollégium dísztermében búcsús szentmise következett, melynek főcelebránsa Nm. Ft. Tamás József nyugalmazott segédpüspök volt. A nap záró momentuma a csíkszeredai Codex régizene-együttes ünnepi koncertje volt.

Veni Sancte 2023

Veni Sancte – Tanévnyitó

Becsengettek szeptember 11-én, elkezdődött a 2023/2024-es tanév. Minden diákunknak, tanárunknak, munkatársunknak jó munkát, jó eredményeket kívánunk az új tanévben!

Te Deum 2023

Te Deum – Tanévzáró

Itt a várva várt Vakáció! Pihentető, élményekben gazdag vakációt kívánunk diákjainknak, tanárainknak, munkatársainknak! Találkozunk szeptember 11-én a 2023/2024-es tanévben.