XI. Írisz őszi szavalóverseny

Idén 11. alkalommal került megszervezésre a Joannes Kájoni Szakközépiskola hagyományos őszi szavalóversenye az IRIS RT támogatásával. Október 25.-én, 12 órakor izgatottan léptünk be az őszi univerzumot megidéző helyszínre. A versenyre a belépő egy kötelező vers az alábbiak közül: Petőfi Sándor – Beszél a fákkal a bús őszi szél és George Coșbuc – Toamna. Ezek mellett a Dicsőséges nagyuraktól a Vad oroszlánon át az Ítéletig széles skálán mozgott a választott versek sora.

29 magyarul, 13 románul szavaló jelentkezett a megmérettetésre. Ez a 42 résztvevő diák Csíkszereda hét középiskoláját képviselte. A szokszínűség megtapasztalását, az egymásnak szurkolás izgalmát, a kájonis diákok kedves zenei összeállításának ránk gyakorolt hatását szép emlékként hoztuk magunkkal.

XI. Írisz őszi szavalóverseny 2023-1

A Segítő Mária Római Katolikus Gimnáziumot a magyar vers kategóriában Bodó Bernadett IX. C, Kalányos Emma X. A, Timár Anett X.C, Becze Gellért XI. A osztályos tanulók képviselték. Míg Biru Jessica Medea IX. C osztályos tanuló a román vers kategóriában versenyzett.

XI. Írisz őszi szavalóverseny 2023-2
XI. Írisz őszi szavalóverseny 2023-3
XI. Írisz őszi szavalóverseny 2023-4
XI. Írisz őszi szavalóverseny 2023-5

Felkészítő tanáraik: Bogdán Beáta, Bogos Róbert, Györgypál Enikő, Ruzsa Kinga.

Tapasztalatokkal gazdagon tértünk haza a megmérettetésről. Nagy örömünkre: Becze Gellért, iskolánk XI. Osztályos tanulója nyerte a magyar versmondó kategória I. Díjat. Ezúton is gratulálunk neki!

Györgypál Enikő magyartanár

Vissza