XIV. Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenye

Idén tizennegyedik alkalommal szervezte meg a kolozsvári Babeş–Bolyai Tudományegyetem (BBTE) Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézete a Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenyét. A verseny három fordulós volt, amiből az első kettőt online, a harmadikat, a döntőt idén Kolozsváron szervezték meg. A közel 150 résztvevő középiskolás közül válogattak azon 48 diák közé, akik eljutottunk a kolozsvári döntőbe. A verseny első két fordulóját egy piackutatási probléma képezte, az elődöntő/döntő pedig egy összetettebb vállalatvezetői probléma megoldását feltételezte.

XIV. Középiskolások Üzleti Tanácsadó Verseny-2
XIV. Középiskolások Üzleti Tanácsadó Verseny-3

Idén az Ortoprofil (orvostechnikai eszközöket gyártó és forgalmazó) cég esetleírását tanulmányozva különböző gazdasági kihívásokra kellett megoldásokat keresni, amelyeket vállalatvezetőkből és gazdasági szakemberekből álló zsűrinek mutatott be és védett meg a csapat.
A Ladó Nóra, Zsók Gabriella és Fazakas Örsből álló XI. C-s csapat kiváló munkával győzte meg a szakmai zsűrit innovatív megoldásaikkal és jutott be a legjobb négy csapatba, dicséretet szerezve.
Köszönjük mindenki tamogató érdeklődését!

Kolumbán Magda

Vissza