Téli tanyázás

A 2023-as téli tanyázást a 104-es Ady Endre cserkészcsapattal közösen szerveztük meg. Emiatt az első nap az ismerkedésről, bemutatkozásról, a terep felméréséről, és a keretmese megismeréséről szólt. A Jégkorszak című film alapján erre esett a választás mint a tábort körbefogó keretmese.

Mivel a kisállatkáknak sok játékra van szükségük, így ebben volt is bőven része mindenkinek. A második együtt töltött délután akadáklypályán tudták megmérettetni a tudásukat, ahol az első helyen végzett Bükkmakkok egy egész csomag karamellában részesültek. Ezt természetesen megosztották társaikkal.

Ami nekem nagyon tetszett, hogy rengeteget gitároztunk. Szinte mindig hallható volt a gitár hangja, felkeléskor, lefekvéskor, játékok között, játékok alatt, szünetekben. Minden este a napot a kápolnában zártuk egy kis imával és énekekkel, ami mellől elmaradhatatlan volt a gitárhang.

A harmadik nap, az újoncok próbatételére is sor került. Volt ott minden, amiben megmutathatták tudásukat, mint például csomózás, állatismeret, elsősegély és cserkésztöri is. A vért izzasztó próba után következhetett a móka és a kacagás, ugyanis farsangi időszakban voltunk, így nálunk sem maradhatott el a híres farsangtemetés. A bőséges jelmeztárunkból mindenki kedvére öltözhetett és kreatívkodhatott. Volt ott vágás, ragasztás, hajfonás, arcfestés és minden jó, ami szem-szájnak ingere. Mikor már kellően sötét volt, mindenki felvette a csizmáját és vastag kabátját, hiszen a farsangtemetés csak most kezdődött. Miután mindenki kellőképpen megsíratta az általunk eszkábált drága Ilyésünket, felgyújtottuk. Másnap délelőtt fánksütéssel kezdtünk, ami azonnal el is fogyott.

A negyedik este sor került a fogadalomtételre, 3 kiscserkészből vált érett zöldnyakkendős cserkész. Az utolsó napot Szentmisével és zászlólevonással zártuk. Mindenki nagyon várja a következő évit, lehetőleg sokkal több hóval és hideggel.

Miklós Eszter, őv., IX. A

Vissza