XXII. Fától fáig, verstől versig

XXII. Fától fáig, verstől versig

“Cinkék, cinegék, feketerigók,megosztom veletek e fél cipót,megosztom az én olyan-amilyenéneken szerzett kenyerem.” Kányádi Sándor: Madáretető A XXII. Fától fáig, verstől versig versmondó verseny megyei szakaszán, iskolánkat a következő tanulók képviselték: Miklós Fanni, Dávid Janka és Percze László – V. osztályos tovább »

Bolyai Csapatverseny 2023-2

Bolyai Matematika Csapatverseny (3-8. évfolyamok)

2023. november 17-én a Márton Áron és Segítő Mária Gimnázium dísztermében díjazták a Bolyai Matematika Csapatverseny megyei szakaszának nyerteseit, minden évfolyam első 6 helyezettjét.  Az iskolánkból benevezett 7 csapatból kettőt díjaztak: 6. helyen végzett a FCSM3 ötödikes csapat (Bondoc Alexa, tovább »

Szárnyaló lélek 2023

Szárnyaló lélek

„A nyelv anya, szül, él, etet, ölel.A nyelv apa. Ha  ad, nem apad el.A nyelv felad. Vad ugart vet eléd.A nyelv ugat. A nyelv üget feléd.”(Szabó T. Anna) 2023. november 7-én iskolánk 5-8 osztályos tanulóival részt vettünk a Nagy Imre tovább »

XI. Írisz őszi szavalóverseny 2023-1

XI. Írisz őszi szavalóverseny

Idén 11. alkalommal került megszervezésre a Joannes Kájoni Szakközépiskola hagyományos őszi szavalóversenye az IRIS RT támogatásával. Október 25.-én, 12 órakor izgatottan léptünk be az őszi univerzumot megidéző helyszínre. A versenyre a belépő egy kötelező vers az alábbiak közül: Petőfi Sándor tovább »

XVIII. Isten kezében – versmondó verseny

2023. október 9-én, iskolánk búcsúünnepén XVIII. alkalommal tartottunk versmondó versenyt, versünnepet az iskolánkban. Idén 36 versmondó vállalta, hogy választ egy 20-21. századi istenes verset és előadja társai előtt. A versmondásokat idén is két kategóriában (IX-X., XI-XII.) díjazta a zsűri, melynek tovább »

VII. Erdélyi Magyar Középiskolás Sportolimpia

Az Erdélyi Magyar Középiskolás Sportolimpiára minden évben óriási érdeklődéssel és lelkesedéssel készülnek a diákok. Idén szeptember 19-23. Között Kolozsváron 11 sportágban és 45 versenyszámban startolt az esemény, melyre iskolánk 40 diákja is nagy érdeklődéssel és célkitűzésekkel indult. Intézményünket 5 sportágban tovább »

Zsók Ákos I. hely OTI-megyei

OTI – Alkalmazói informatika verseny

2023. április 22-én tartották az alkalmazói informatika (OTI) tantárgyverseny megyei szakaszát a csíkszeredai Kájoni János Szakközépiskolában. Iskolánkat 6 tanuló képviselte: Kovács Nimród IX. C, Boda Nándor és Rácz Edvárd X. C, János Rózsa XI. C, Kolcsár Előd és Zsók Ákos tovább »

Líceumok megyei Atlétika-Pentatlon versenye 2023

Líceumok megyei Atlétika-Pentatlon versenye

Több mint 10 év kihagyás után 2023. április 26-án újra sikerült a csíkszeredai líceumi diákok számára is atlétika-pentatlon versenyt rendezni. Bár az időjárási körülmények továbbra is nagyon viszontagságosak voltak – havazó, eső, hideg, szél –, ami nagy mértékben a felkészülési tovább »

Német országos tantárgyverseny 2023

Német tantárgyverseny-országos szakasz

A német tantárgyverseny országos szakaszát az idei tanévben Besztercén rendezték meg április 17-e és 23-a között. A megmérettetés két részből állt: egy egyéni írásbeli és egy csapatban megoldandó gyakorlati részből. A verseny gyakorlati része egy adott témára épülő színdarab összeállításából tovább »

Megyei cross futóverseny 2023-1

Megyei Cross-futóverseny

2023. április 19-én zajlott Gyergyóalfaluban a Sövér Elek Szakközépiskola által megszervezett Cross-futóverseny megyei szakasza. A versenyen több mint 120 V-VI. osztályos, VII-VIII. osztályos és középiskolás diák vett részt. Távok: V-VI. osztályos lányok – 800 mV-VI. osztályos fiúk – 1000 mVII-VIII. tovább »

V. Magyar Nyelvű Országos Hittanolimpia 2023-1

V. Magyar Nyelvű Országos Hittanolimpia – Kolozsvár

A húsvéti vakációban, április 12-14. között, Kolozsváron került sor az immár ötödik alkalommal szervezett minisztériumi Vallásolimpiára, amelyre iskolánk összesen 11, általános- és gimnáziumi tanulója jutott tovább.  Fecső Boróka, Fejér Király Mátyás VIII., Timár Anett, Csillag Helga IX. A, Becze Gellért tovább »