Preszemináriumi nyíltnapok 2023-1

Preszemináriumi nyíltnapok

„December 8-10-e között tartotta a Megtestesült Bölcsességről elnevezett Papnevelő Intézet a preszemináriumi nyíltnapokat, melyen az Gyulafehérvári Főegyházmegye területéről számos felső tagozatos (IX-XII. oszt.) diák, köztük mi is részt vehettünk. Idén bevonták a rendezvénybe a szeminárium szomszédságában lévő kántoriskolásokat is, így tovább »

Élő rózsafüzér zarándoklat 2022-2

Élő rózsafüzér zarándoklat

A Szűzanyát kértük céljainkért – Élő rózsafüzér segítőmáriás ifjakkal 2022. október 15-én szombaton, iskolánk 29 tanulója, valamint három tanár János Katalin-, Csíki Emese tanárnő és jómagam kapcsolódtunk be Csíkszereda város Élő Rózsafüzér – Ima a városért programba, immár hagyománnyá vált tovább »

Hivatásépítő_zarándoklat_2021_1

Hivatásépítő zarándoklat

A Megtestesült Bölcsességről elnevezett Gyulafehérvári Római Katolikus Teológia rektorától, dr. András István atyától 2021. május 17-18-ra meghívást kaptam Gyulafehérvárra egy beszélgetésre, ami a hivatásgondozásról szólt.  Ezen a találkozón a többi meghívottakkal, a Szeminárium előljáróival és Kovács Gergely érsek atyával a tovább »

Gyulafehérvári zarándoklat 2021

Gyulafehérvári zarándoklat

Az egész keresztény élet olyan, mint egy nagy zarándoklat az Atya háza felé, akinek föltétlen szeretete minden nap megnyilvánul az összes emberek, s főleg a „tékozló fiú” felé. (Tertio millennio adveniente 49., 1994) Egyik kerékpártúra alkalmával választottuk mottóul, a Szent II. tovább »

NEK 2021-Budapest

Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK)

A Hősök terére indultunk…         a Segítő Mária Gimnázium közössége is részt vett a 2021-es Eucharisztikus Kongresszuson Júniusban Nyárádi Istvánnal, a budapesti Pannonia Sacra iskola gondnokával egyeztettem, hogy az Eucharisztikus Kongresszus alkalmával egy kis csapatnak szállást biztosítsanak. István barátunk nagyon tovább »

Rózsafüzér zarándoklat 2019-2

Rózsafűzér zarándoklat

Városunkban minden ősszel megszervezésre került a városért való ima, a rózsafűzér zarándoklat. A zarándoklat reggeltől estig tart. Ilyenkor plébániatemplomról plébániatemplomra haladva imádkozzuk a rózsafűzért, imádkozunk, elmélkedünk. A nap általában egy ünnepélyes Szentmisével zárul, melyen hálát adunk a kapott kegyelmekért, s tovább »