Bolyai Matematika Csapatverseny (3-8. évfolyamok)

2023. november 17-én a Márton Áron és Segítő Mária Gimnázium dísztermében díjazták a Bolyai Matematika Csapatverseny megyei szakaszának nyerteseit, minden évfolyam első 6 helyezettjét.  Az iskolánkból benevezett 7 csapatból kettőt díjaztak: 6. helyen végzett a FCSM3 ötödikes csapat (Bondoc Alexa, Dávid Janka, Kelemen Márk és Szabó-Puskai Márton). Harmadik lett, így továbbjutott az országos döntőre a hatodikosok Magenta négyes nevű csapata (Bodor Nóra, Csomortáni Bernadett Csenge, Fejér-Király Anna és Iacob Tibor).

Az országos szakaszon, amelyről már csak az első helyezett juthatott tovább, a Magenta négyes remekelt, a VI. évfolyam szintjén ők képviselik iskolánkat, megyénket, Erdélyt a Budapesten december 2-án megrendezendő Kárpát-medencei döntőn. Felkészítő tanáruk Császár Sándor.

„Eleinte eléggé izgultam, hogy milyen lesz a megyei fordulós  eredményünk, de amikor megláttam, hogy 3. helyezettként továbbjutottunk az országos szakaszra, én voltam a világ legboldogabb embere. S hát még, amikor közölték  az országos fordulón elért hivatalos eredményt! Olyan hangosan visítottunk a folyosó közepén örömünkben mind a négyen, hogy az iskola falai is beleremegtek!Úgy érzem, rádolgoztunk és megérdemeltük ezt a győzelmet, a sok gyakorlásnak megvan az eredménye, és a Tibor által kitalált, eleinte kissé beképzeltnek tűnő mottónk – Venimus, vidimus, vicimus! (Jöttünk, láttunk, győzünk!) – is beteljesült. (Csomortáni Bernadett Csenge)

Császár Sándor, matematika tanár

Vissza