Hermann Ottó biológia verseny

Részt vettünk a XXXIII. Herman Ottó Kárpát-medencei Biológia Verseny erdélyi fordulóján 2023. március 4-én, Kolozsváron. A VII. osztályból Bogos Balázs, Gergely Kincső-Beáta, Tánczos Gergő és Tőke Benedek vettek részt, a VIII. osztályosok közül pedig Fejér-Király Mátyás, Lászlófy Balázs, Szabó Hunor és Tankó Olivér.

Péntek délelőtt érkeztünk meg Kolozsvárra és a délutánt a Zoológia múzeumban töltöttük, körbejárva a kiállító termekben az élővilág főbb csoportjai között. Pénzes Janka vezetésében ismerkedtünk az élőlények élőhelyeivel és a fajok neveivel, valamint határozóbélyegeivel is. Este színházzal zártuk a napot. Szombaton a verseny után a Viváriumban ismerkedtünk a hüllőkkel, aztán a botanikus kertet jártuk be, meglátogatva a melegházakat is, ismerkedve a trópusi égöv izgalmas flórájával Sándor Dórának köszönhetően. Hazaindulás előtt pedig részt vettünk egy interaktív ökológia foglalkozáson a NECC (Nature Education Center) jóvoltából.

Összességében elmondhatjuk, hogy egy tartalmas hétvégén vagyunk túl, tele élményekkel, városnézéssel és sok-sok ökológia alapú tudással. Köszönöm a vezetők segítségét, akik hozzájárultak a hétvége sikeréhez, sok új ismerettel gazdagodtunk nekik hála. Azoknak pedig, akik helyezést értek el, külön gratulálok! Közös megegyezés alapján jövőben is megismételjük!

Díjazottak: Szabó Hunor, III. díj, Fejér-Király Mátyás, különdíj, Tankó Olivér, különdíj, Gergely Kincső-Beáta, különdíj.

Tímár Rita, biológiatanárnő

Vissza