Erzsébet-tábor Zánkán, a Balaton partján

Az idei sikeres pályázatnak köszönhetően iskolánk népes diákcsapata és kísérőik a Balaton parton zárták a tanévet egy izgalmas, életre szóló élményt nyújtó 5 napos táborban.

Az Erzsébet- táborok az egész Kárpát-medencében híresek a gyermekközpontú programokról, egyedi lehetőségekről, amelyeket a kisdiákoknak nyújtanak. Az elmúlt években négy alkalommal volt lehetőségünk az ivói Erzsébet-táborban vendégeskedni, ahol mindig otthon érezhettük magunkat.

Egy hegyvidéki kisvárosból érkező fiatal számára különösen élvezetesnek ígérkezett a hajózással, evezéssel, vizes vetélkedővel összekötött vízparti nyaralás. Iskolánkból 81 diák és 11 kísérő vett részt június 26 és július 1. között a Balaton-parti Zánkán szervezett Erzsébet-táborban. A digitális, tudományos és elsősegélynyújtási ismereteket közvetítő foglalkozások mellett lelki programokon is részt vehettünk. Alkalmunk volt sárkányhajózással, kalandparkkal, katamaránnal, lézerharccal, tábortűz melletti gitározással, énekléssel, középkori vívással, táborindulóval, izzasztó teso-diszkóval és tűzijátékkal fűszerezett búcsúbulival lazítani, kikapcsolódni… és nem is keveset tanulni.

Gyerekeink beszámolóiból kiderült, hogy a felsoroltak közül egy nyárra akár egy program is elegendő lehetett volna ahhoz, hogy emlékezetessé tegye az idei nyári vakációt. Nekünk kísérő tanároknak is nagy élmény volt ekkora létszámú diákcsapatot tábori üzemmódban látni, amely egészen biztos, másféleképpen is összekapcsol bennünket.

Köszönet mindenkinek, aki hozzájárult ahhoz, hogy gyermekeink átéljék a hamisítatlan táborélményt: az Erzsébet a Kárpát- medencei Gyermekekért Alapítványnak, a Segítő Mária Alapítványnak és elnökének Bogos Róbertnek, a szülőknek és nem utolsó sorban a kísérőknek az alábbiak szerint: Ruzsa Kinga, Salamon Boróka, Imre-Kedves Aranka osztályfőnököknek, valamint Dr. Kovásznai Ágnes, Gábor Zsuzsa, Császár Sándor és Tamás Levente tanároknak.

Salamon Boróka és Tamás Levente

Vissza