Szülők és tanárok lelkinapja

„Jézus itt jár, és minket megérint.”

Visszatérő program a szülők és tanárok számára szervezett lelkinap, melyre ez évben mintegy 140-150-en gyűltünk össze iskolánk kollégiumának dísztermébe.

Meghívott lelkivezetőnk ez alkalommal dr. Kiss Endre, a Gyulafehérvári Római Katolikus Hittudományi Főiskola lelkiigazgatója, spirituálisa volt.

Az első elmélkedésben az Istennel töltött idő fontosságáról, majd erőforrásainkról beszélt. Az előadást követően csoportbeszélgetésben valamennyien elmondtuk, hogy kinek-kinek mi jelent erőforrást, töltekezést, ami a megosztáson kívül arra is jó volt, hogy egymásnak ötletet is adjunk.

A második elmélkedésben, a szentmisében minden alkalommal elmondott kezébe vette, megáldotta, megtörte, majd tanítványainak adta….” szavak jelentőségét, életünkben megvalósuló folyamatos valóságát bontotta ki, hogy életünk alapját, értelmét, célját jobban megérthessük, megélhessük.

„Az odaadott életű emberek hiányoznak ebből a világból.” kijelentése, megállapítása azt hiszem, mindnyájunkat megérintett, mert az előadást követően öt-hat percig meg sem mozdultunk. Csendben maradtunk, de ez a csend elbűvölő élmény volt. Érezni lehetett azt a jelenlétet, békét, amit csak az áldó Isten jelenléte tud adni.

Ezt követően újra csoportbeszélgetés következett, mely során az előadásban kiemelt négy mozzanatot „ízlelgetve” történt a megosztás. Azt fontolgattuk, hogy Isten mindnyájunkat kiválaszt (kezébe vett) folyamatosan megáld, s haolykor meg is tör az életünk a szenvedésben, az azért történik, hogy tápláló, életet adó emberekké, úgymond kenyér-emberekké tudjunk válni.

Együttlétünket szentmisével zártuk, melyben az önmagát nekünk adó Jézus Krisztust újra magunkba fogadtuk, hogy kegyelme által tovább segítsen a teljes odaadásra.

Simó Gáspár, spirituális

Vissza