Összmagyar Középiskolás Tábor Sátoraljaújhelyen

2022. július 31. – augusztus 5. között kilencen a 9. B-ből és az osztályfőnökünk részt vettünk a 2022-es év II. Összmagyar Középiskolás Táborban Sátoraljaújhelyen. A hét alatt színes programok voltak, mint: kastélylátogatások, csapatjátékok, előadások, táncház, buli és még számos szórakoztató elfoglatság. Alkalmunk volt ismerkedni más helyen élő középiskolás magyarokkal is, Új-Zélandtól Kanadáig, Skóciától Csíkszentgyörgyig 🙂

Az alábbiakban öszegyűjtöttem osztálytársaim legmeghatározóbb élményeit a táborból:

Ferenczi Krisztina
Lehetőségem volt nekem is részt venni a Rákóczi Szövetség idei Öszmagyar Középiskolás Táborban, ami Sátoraljaújhelyen volt megrendezve. Számomra nagyon érdekes volt ez a tábor, a programok változatosak voltak. Egy olyan nap sem volt, amikor unatkozhattunk volna. Összesen három kiránduláson vettünk részt: hétfőn Füzérradványra mentünk a Károlyi- kastélyhoz, kedden ellátogattunk a Magyar Kálváriára, szerdán pedig Borsiba utaztunk a Rákóczi- kastélyhoz. Nekem a Károlyi-kastély tetszett a leginkább, viszont a Magyar Kálváriánál a kilátás csodálatos volt. A programok közül az okosméta és a sportnap volt a kedvencem. Új embereket ismerhettem meg a tábor alatt, aminek nagyon örülök.
Ha lehetőségem lesz, akkor jövőre is szívesen megyek ebbe a táborba!

Szabó Balázs
Nagyon sok élménnyel térek haza, a programok élvezetesek voltak, nagyon tetszettek. A társaság is jó volt, igaz különböző országokból voltunk de mind magyarok és ez összetartott minket.

A Magyar Kálvária, Sátoraljaújhely

Frandes Martina
Nekem nagyon tetszett a tábor. Rengeteg programunk volt és soha nem unatkoztunk. Gyorsan eltelt a hét, tele izgalmakkal, boldogsággal és jókedvvel. Én nagyon jól éreztem magam a tábor ideje alatt és sok új élménnyel gazdagodtam. Köszönöm a Rákóczi Szövetségnek, hogy részese lehettem ennek a szuper kalandnak.

Szántó Andrea
A 2022-es Rákóczi tábor személy szerint nagyon jól telt. Legelőször is a társaság miatt, és hogy megismerhettem több új embert is. Nagyon jól kivoltak találva a programok és örültem, hogy volt egy kevés szabadidőnk is. Gyönyörű helyen voltunk.

György Szilvia
Nekem nagyon tetszett ez a tábor. Sok program volt, így nem is volt időnk nagyon unatkozni! Sok felejtehetetlen élménnyel gazdagodtam, új embereket sikerült megismernem, és kikapcsolódni is sikerült. Nekem a kedvenc programok közé tartoznak a kastélylátogatások, a táncház, illetve a délutáni medencézések. A hét alatt a legfontosabb az volt szerintem, hogy a világ minden részéről érkezett magyarok együtt lehettek,és jól érezhették magukat, egy csodálatos helyen!
Ha lesz lehetőségem akkor ismét megyek a táborba!

Szőcs Andrea
Nagyon örülök, hogy elmehettem ebbe a táborba, mert rengeteg élményt és tapasztalatot gyűjtöttem. Engem a legjobban az fogott meg, hogy sok külföldi magyart beszélő diák ( pl. Amerika, Új-Zéland) jött ebbe a táborba ezzel erősítve a magyar nyelvet és összetartozást. A programok nagyon jól megvoltak szervezve, a társaság szuper volt, a tábor nagyon szép helyen van, és csodálatos kilátást nyújt.

Mihály Szende
Számomra a tábor nagyon jó volt, és nem is gondoltam arra ennyire jók lesznek a programok, és az ellátás. Személy szerint a délutáni medencézések, a kilátás és a társaság tetszett a legjobban, valamint az, hogy különböző helyekről és kontinensekről érkeztek magyar nyelvet beszélő fiatalok.

Péter Ervin
Személy szerint nekem a tábor a társaság és a programok miatt tetszett. A kedvenc programom a Károlyi-kastélylátogatás volt, mivel érdekes, új információkat tudtam meg.

Molnos Bence
Én is részt vettem a magyarországi Rákóczi Szövetség által megrendezett Összmagyar Középiskolás Diáktáborban. Megérkezésünk után elfoglaltuk szállásainkat. Nagyon tetszettek a programok, örülök, hogy együtt lehettünk osztálytársainkkal és, hogy új embereket ismerhettünk meg.

Összeállította: György Szilvia, IX. B és Kolumbán Magda osztályfőnök

Vissza