II. Örökös Szentségimádás

„…és elvitte Jézushoz.” (Jn 1, 41)

„Plusz tevékenység”, hogy 2022. december 16-án, pénteken második alkalommal tarthattuk meg az örökös szentségimádást iskolánkban. Olyan „plusz tevékenység” ez, mely hozzáadott valamit iskolai tevékenységeinkhez.

Ezt peresze lehet úgy érteni, hogy ez még egy tevékenység, amit meg kell szervezni, a tanítás és tanulás feladata mellett még ezt is el kell végezni, s ez bonyolítja életünket, de mi hisszük, hogy ezen plusz által nem történik sem több, sem kevesebb, mint az, hogy maga az Úr, Jézus Krisztus adódik hozzá az életünkhöz. Úgy is fogalmazhatunk, hogy ezen „plusz tevékenység” által lehetőséget adunk az Úr Jézusnak, hogy életünk élére álljon és vezessen. Én úgy gondolok e „plusz tevékenységre”, mint az egyes számjegyre a nulla, vagy ha úgy tetszik a nullák előtt. Egy nulla vagyok, de ha Ő, az Úr Jézus elől kerül, akkor az értékem a nulláról tízszer nagyobbá válik. HA azonban Ő valahova hátra kerül, akkor 0,1, vagy 0,01, vagy 0,001 lehetek, lehetünk.

E „plusz tevékenység” értelme evidens olyan szempontból is, hogy ki-ki elviheti magában a saját bajait, gondjait, félelmeit, illetve háláját az Úr Jézus elé, hogy Ő kezét azokra téve megáldja, meggyógyítsa. E „plusz tevékenység” által Jézus az örömömet, hálámat megszaporíthatja, mint annak idején a két halat és öt kenyeret, hogy e megáldott „javakból” sokan „táplálkozhassanak”,s „életük legyen és bőségben legyen.” (Jn 10,10)

E „plusz tevékenységen” óránként 32-34 lelkes fiatal vett részt az imákat és énekeket vezető tanárok kíséretében, így elmondhatjuk, hogy iskolánk ötszáz egynéhány tagjának többmint fele az Úr elé járult, s a „legjobbik részt választotta.” (vö. Lk 10,41)

Óhajtom, hogy gyümölcsösödjék „plusz tevkenységünk”, s mindenki (tanár és diák) érezze meg az Úr Jézus áldását!

Simó Gáspár, spirituális

Vissza