Preszemináriumi nyíltnapok

„December 8-10-e között tartotta a Megtestesült Bölcsességről elnevezett Papnevelő Intézet a preszemináriumi nyíltnapokat, melyen az Gyulafehérvári Főegyházmegye területéről számos felső tagozatos (IX-XII. oszt.) diák, köztük mi is részt vehettünk. Idén bevonták a rendezvénybe a szeminárium szomszédságában lévő kántoriskolásokat is, így közel 40-en vettünk részt a nyíltnapokon.

A programra a kispapok és tanárok sok érdekes programmal készültek. Az EMEI (Erdélyi Magyar Egyházirodalmi Iskola) tartott egy előadást a szeplőtelen fogantatás ünnepéről, a rektor úr, dr. András István atya vezetésével volt filozófia óra, a spirituális atya, dr. Kiss Endre vezetésével volt egy értekezés a hivatásról. Találkoztunk dr. Kovács Gergely érsek atyával is, aki örömét fejezte ki, hogy részt vettünk a programon és bátorított a hivatás vállalására. Szombaton délután volt városnézés, foci a kispapokkal.

Szombaton reggel a székesegyházban voltunk roráté szentmisén, este pedig ünnepélyes gyertyagyújtáson a Szeminárium kápolnájában. Volt szabadidő is, amikor barátkoztunk, jókat beszélgettünk egymással, a kispapokkal. Szombaton társasjáték-esten vettünk részt, mely megfelelő lezárása volt egy aktív, élménydús napnak.

Vasárnap a reggeli, majd egy finom kávé és egy péksütemény elfogyasztása után készültünk a szentmisére, ahol ministránsként segédkeztünk. Az ebéd után Simó Gáspár spiri atyával hazautaztunk. Sokat viccelődve, imádkozva, jó hangulatban utaztunk Gyulafehérvárra és vissza, Csíkszeredába is.

Köszönjük a Segítő Mária Alapítványnak és vezetőinek, hogy támogatták az utazásunkat. Isten fizesse!”

(Póra Bence, XII.A)

„Engem a preszemináriumi találkozó formált, erősített, megerősített. Lélekemelő volt találkozni régi és új emberekkel, megosztani egymással mindazt a jót, amit Jézustól kaptunk, és látni, hogyan hív és formál Isten napjainkban is!”

(Molnár Balázs, XII.B)

„Számomra a preszemináriumi hétvége megnyugvást, feltöltődést, lelki felüdülést nyújtott. Úgy gondolom, jobban megismerhettem önmagamat, Isten körülvevő jóságát. Nagyon jó érzés volt számomra betekintést nyerni, megtapasztalni (ha egy kis időre is) a szeminaristák mindennapi életét.”

(Gergely Endre, X.A)

Vissza